Sprong, Inter Region Cup, staat van de BeNe League en voorzitterschap


Het vijfde seizoen BNL is halverwege. Ontwikkelt de competitie zich in de juiste richting? Wat zou jij graag (anders) willen zien?

ERA Renomar HYC Continantal cup
Foto: Kurt Tops

Jacco: Ja, ik denk wel dat het positief aan het verschuiven is. Je ziet dat steeds meer teams een stapje maken in hun ontwikkeling en dat maakt de competitie interessant.

Er is natuurlijk al een tijdje het gerucht dat er teams bij gaan komen. Als dat mogelijk is, en andere clubs zijn het ermee eens, haal ze erbij. Want ook dat zal het niveau naar boven halen. Mocht het niet mogelijk zijn voor teams (reistijd, geld etc) dan moet je eerst gaan kijken hoe je dat op gaat lossen.

Cor: Ik heb het gevoel van niet. De Beneleague moet de Champions League van het Nederlandse en Belgische ijshockey zijn. Als club A dat wil, dan wil club B dat niet en dat vice versa. Er wordt gepreekt vanuit eigen parochie en niet vanuit de BeNeLeague. Uitbreiding is een must, dat maakt het aantrekkelijker voor het publiek en sponsors. Nederland, Belgie, Luxemburg en Nord Rhein Westfalen in Duitsland daar kun je een hele mooie competitie mee opbouwen maar dan moet er wel een strak Beleidsplan zijn en geen hap snap beleid, en alle neuzen moeten dezelfde kant uitwijzen.

Jeroen: Het veld schuift in mijn ogen in de (sub) top nog steeds dichter naar elkaar toe, met steeds meer teams die aansluiting vinden. Chiefs Leuven is een prima voorbeeld dit seizoen. In de toekomst meer teams in de competitie, met teams uit Duitsland (vanuit Nord Rhein Westfalen).

Graeme: Ik heb niet heel veel duels in de BeNe League gezien, maar van wat ik heb gezien, lijkt het wel of het niveau bij alle clubs is verbeterd. Ik blijf erbij dat er meer clubs aan de League toegevoegd moeten worden, dat zal het niveau nog meer verbeteren. Vanuit het oogpunt van de supporters is het toch ook leuk om een dagje naar een stad te gaan ergens in West Duitsland, hotelletje pakken, de omgeving verkennen en ’s avonds lekker wat eten. Maak er een leuke dag of weekend van!

Previous Mandy Flink, Bekerfinales, Wk Dames, Eerste Divisie
Next Oranje brengt met moeite Spaanse Armada tot zinken in OKT