Sprong, Inter Region Cup, staat van de BeNe League en voorzitterschap


De Inter Region Cup is bijna ten einde. Vond jij het een nuttige toevoeging? Moet er een nieuw seizoen van komen?

HYC Dinslaken
Foto: Kurt Tops

Cor: Geen nieuw seizoen maar integreren in de BeNe League. Ga naar twaalf teams, twee poules van zes. Dat is 22 wedstrijden en dan play-offs met beste 4 van poule A en B. Best of three en vanaf halve finale en finale best of five.

Jeroen: Ik heb er vrij weinig van mee gekregen, maar meer wedstrijden is natuurlijk positief voor het niveau van de BeNe League teams. Ik vind dat het volgend seizoen opnieuw gespeeld moet worden.

Graeme: Ik vond het hoe het dit seizoen is ingevuld nutteloos, omdat niet elke Nederlandse club daar aan mee heeft gedaan. De clubs die aan de IRC niet hebben meegedaan hebben een voordeel in de BeNe league omdat zij een minder belastend programma hadden en veel fitter aan de puckdrop verschenen in BeNe League duels.

Volgend seizoen moeten het als het aan mij ligt de BeNeDu League worden. Als dan de clubs (die nu niet aan het IRC mee doen) stoppen met het zoeken naar redenen waarom iets niet kan maar naar de kansen gaat kijken, dan wordt dat een hele mooie competitie. Ik ben nu wel klaar met dat simpele argument “Ja, als je in Duitsland speelt ben je pas om 02:00 terug thuis”.

Jacco: Ik sluit me aan bij Cor. Gewoon integreren in de BeNe league. Dat maakt het nog wat leuker. 

Previous Mandy Flink, Bekerfinales, Wk Dames, Eerste Divisie
Next Oranje brengt met moeite Spaanse Armada tot zinken in OKT