NHL, Topschutters, Tolerantie en UNIS Flyers Heerenveen


We zien hoe de ijshockeywereld momenteel bezig is met Winnie Shupe. En ondanks dat het een vreselijk verhaal is, laat het wel zien dat de ijshockey community dicht bij elkaar staat. Kan dit, na de verschillende recente negatieve gebeurtenissen op en rond het ijs, het startsein zijn voor meer tolerantie naar eenieder?

Sharon: Het is mooi om te zien dat iedereen op en om het ijs samenwerkt en achter elkaar staat. En vooral dat de rivaliteit aan de kant gezet kan worden op dit soort momenten.

Luciano: Rivaliteit is maar relatief blijkt de laatste tijd. Laten we deze gedachte vooral voort blijven zetten. Zowel op als naast het ijs. Dat komt het ijshockey in Nederland en België alleen maar ten goede.


Cindy: Meer tolerantie moet er gewoon komen in het alle dagelijkse leven! Niet enkel op en rond het ijs. Maar voor de “kleine” ijshockey wereld waar we in zitten moeten we dit vooral toejuichen en proberen de lijn door te trekken.

Jonathan: Op het ijs zal er altijd veel rivaliteit zijn. Maar off-ice werkt dit toch vaak anders. Veel spelers kennen elkaar omdat ze samen hebben gespeeld, of simpelweg omdat ze elkaar ook op het ijs vaak tegenkomen. Ook gun je dit soort gebeurtenissen niemand toe. Dan is het mooi om te zien dat ijshockey, door de spelers, clubs en fans, een soort is waar iedereen toch dicht bij elkaar staat. Ik denk niet dat dit een startsein is voor meer tolerantie naar elkaar. Wel denk ik dat veel mensen weer even wakker geschud worden.

Previous Henri Sandvik versterkt selectie Devils Nijmegen
Next Nick Verschuren in genade aangenomen bij Microz Eaters Limburg