Trappers boekt tweede Duitse zege op rij


Vrijdag mocht Tilburg Trappers naar Halle afreizen om daar tegen de plaatselijke Saale Bulls te spelen. Op dik 550km afstand van Stappegoor vond de tweede ontmoeting tussen beide teams plaats. De vorige ontmoeting werd precies vier weken geleden gespeeld. Na een verhit duel versloeg Tilburg Trappers, Saale bulls met 6-3. Vrijdagavond won Trappers in Halle, in de laatste seconden van de wedstrijd. Het werd 3-4. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Snelle voorsprong

Hoewel het in het begin even aftasten was, werd al vrij snel het openingsdoelpunt gescoord. Deze werd door de gasten binnengeschoten. Floris Van Elten wist de puck naar Diego Hofland te passen die op de blauwe lijn bij het aanvalsvak stond. Vervolgens wist Hofland de puck het aanvalsvak in te schieten die door teamcaptain Mickey Bastings werd opgepikt. Laatstgenoemde schoot hem met uiterste precisie binnen. Daarna wilde Saale Bulls de wedstrijd naar zich toe trekken door meer druk uit te voeren. Dat leidde tot een pittige overtreding op de benen van Boet Van Gestel, die vervolgens met behulp van teamgenoten het ijs moest verlaten. Een straf na acht minuten voor Bartek Bison bracht Trappers amper in gevaar. Integendeel want de Tilburgers kwamen in de ondertal situatie een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Saale Bulls.

Mickey Bastings. De maker van de 0-3 (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Goalies

Gedurende de eerste periode moest Ian Meierdres een aantal keer ingrijpen. Daarentegen moest aan de overkant Sebastian Albrecht vaker aan de bak. Toch bleef de stand na 20 minuten spelen op 0-1 steken.

Twee gelijkmakers

In de openingsfase van de tweede periode herpakte Saale Buls zich. Dat leidde al vrij snel tot de gelijkmaker die door de Wit-Russische Duitse Sergej Stas werd binnengeschoten. Anderhalve minuut later kwam de ploeg van Bo Subr wederom op voorsprong. Ditmaal door Diego Hofland na assists van Mitch Bruijsten en de maker van het eerste Tilburgse doelpunt. Vervolgens konden de Tilburgers een aantal keren gebruik maken van hun powerplay. Binnen een tijdsbestek van tien minuten tijd stond Trappers, zes minuten lang met een mannetje meer op het ijs. Aangezien de Brabanders dit seizoen hun powerplays niet op orde hebben, kwam ook hieruit geen doelpunten. Uiteindelijk was het Saale Bulls die via een mooie solo-actie van Victor Knaub voor de tweede keer op gelijke hoogte kwam. Knaub wist in de slotfase van achter de goal te schaatsen en de puck vervolgens achter Meierdres te prikken. 2-2.

Mitch Bruijsten en Diego Hofland (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Dying seconds

Net als in de eerste en tweede periode werd er in de eerste drie minuten gescoord. Dat deed ook Jonne De Bonth na een op maat gemaakte pass van Max Hermens, schoot De Bonth, de puck in de linker bovenhoek. De 2-3 stand leek een hele lange tijd geen veilige tussenstand. Dat bleek ook tijdens een 4-on-4 situatie het geval. De Amerikaanse import, Chris Francis schoot uiteindelijk de 3-3 op het scoreboard. Vervolgens leek het erop dat er overtime aan te pas moest komen. In de absolute slotfase van de wedstrijd werd de puck van een speler van Saale Bulls onderschept die uiteindelijk via Danny Stempher bij Mitch Bruijsten belandde. Met nog negen seconden op de klok haalde Bruijsten uit die hem vervolgens compleet beheerst binnenschoot.

Jonne De Bonth. Foto: Arie Leeuwesteijn

De coach van het team uit Halle dacht dat een time-out, ‘de wedstrijd’ nog kon keren. De laatste negen seconde werd uitgetikt en de tweede Duitse zege op rij van Trappers was een feit. Vorige week zondag won namelijk Tilburg Trappers met 1-2 in Hannover in de allerlaatste minuut.

Krefelder EV 1981 U23

Zondag ontvangt Tilburg Trappers Krefelder EV 1981 U23 op bezoek. Boet Van Gestel viel in Halle geblesseerd uit. Het is nog niet duidelijk of hij zondag net als Reno De Hondt en Ryan Collier het ijs zal betreden. In de eerste ontmoeting tussen Trappers en het team uit Krefeld, (de eerste uitwedstrijd van het seizoen) won Trappers met 2-4. Trappers zal er alles aan doen om ook de thuiswedstrijd tegen het team uit Krefeld te winnen.

Previous Zoetermeer vloert Nijmegen in eigen huis, Flyers blijven ongeslagen
Next Minnesota scoort er zeven, eerste nederlaag Toronto onder nieuwe coach