Minnesota scoort er zeven, eerste nederlaag Toronto onder nieuwe coach


Face-Off IJshockey NHL

In het thanksgiving weekend, dertien NHL wedstrijden met de eerste nederlaag onder de nieuwe coach Sheldon Keefe voor Toronto. En een ruime overwinning dankzij zeven goals voor Minnesota. Gustav Nyqvist scoorde een hattrick voor Columbus.

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 0-3

Een shutout voor Connor Hellebuyk die alle 24 schoten wist te stoppen van de Ducks. Patrik Laine en Blake Wheeler hadden ieder twee assists.

Boston Bruins – New York Rangers 3-2 OT

Een wedstrijd met twee gezichten.De eerste helft van de partij was voor de Rangers en die pakten dan ook een 0-2 voorsprong. Vlak voor het eind van de tweede periode scoorde Sean Kuraly de aansluitingstreffer. Eigenlijk veranderde hij de puck van richting, die ging tegen de paal en in een poging om de puck te stoppen sloeg Henrik Lundqvist de puck in zijn eigen doel. Wie anders dan David Pastrnak scoorde de gelijkmaker. Inmiddels zijn 24e goal. Vlak voor tijd kregen de Rangers nog vier minuten een powerplay, maar konden daarmee geen grote kansen creëren. Het ging dus naar overtime. Het eerste schot in overtime was ook gelijk raak. David Krejci scoorde de game winning goal.

Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 6-4

De eerste nederlaag onder de nieuwe coach voor de Leafs. Ondanks een 0-2 voorsprong door twee goals van John Tavares, kreeg Toronto het deksel op de neus. Jack Eichel scoorde twee keer voor de Sabres en gaf een assist.

Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 2-5

Een goal en drie assist waren er voor de MOTM Nathan MacKinnon. Patrick Kane scoorde voor zijn Blackhawks en dat betekende zijn veertiende wedstrijd op rij met een punt. Inmiddels heeft hij de langste point streak van dit seizoen.

Minnesota Wild – Ottawa Senators 7-2

Tot aan de veertigste minuut was het een one goal game. In de laatste twintig waren het vier unanswered goals van Minnesota die de Senators de das om deden. Jared Spurgeron had twee assists en een goal voor de Wild. Eric Staal speelde zijn 1200ste wedstrijd.

Philadelphia Flyers – Detroit Red Wings 6-1

Inmiddels alweer de achtste wedstrijd zonder winst voor Detroit. De Flyers hadden met Scott Laughton en Sean Couturier twee spelers met een goal en een assist. In november incasseerden de Red Wings inmiddels 58 treffers en staat de ploeg dead last in de NHL.

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 4-1

De eerste NHL-goal voor Noah Gregor in het shirt van de Sharks. Twee assists van Erik Karlsson en daarmee pakten de Sharks hun tiende overwinning in twaalf wedstrijden.

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 4-3 OT

Een comeback in de derde periode was er nodig voor de Caps, die na veertig minuten tegen een 1-3 achterstand aankeken. Twee minuten voor tijd scoorde Alexander  Ovechkin de 3-3 en het extra punt kwam op naam van Dmitry Orlov.

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 2-1 SO

Een powerplay goal van Alex Tuch en de gelijkmaker van Jakob Chychrun waren de enige goals in reguliere speeltijd. Tuch scoorde ook de game winning shootout.

Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 5-2

Een hattrick van Gustav Nyqvist voor de Blue Jackets maakte het verschil tegen de Pittsburg Penguins om de zege te pakken.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 0-3

Pekka Rinne wist zijn goal schoon te houden en pakte daarmee een shutout voor de Predators.

Dallas Stars – St. Louis Blues 1-3

Ryan O’Reilly had een goal en assist in deze wedstrijd voor de Blues. Hij hielp daarmee St. Louis aan zijn tweede overwinning op een rij en bezorgde daarmee de Stars de tweede nederlaag op een rij.

Previous Trappers boekt tweede Duitse zege op rij
Next Den Haag nipt langs Leuven, Nijmegen onderuit in Luik