Zoetermeer vloert Nijmegen in eigen huis, Flyers blijven ongeslagen


Zoetermeer Panters Devils Nijmegen Frank Gentges
Foto: Paul Nicolaassen

Drie duel op de vrijdagavond. Daarin deed Zoetermeer Panters opnieuw van zich spreken. Na de 6-0 winst tegen Geleen, werd nu landskampioen Nijmegen in eigen huis verslagen. Heerenveen won ook zijn zesde duel en blijft ongeslagen lijstaanvoerder. In de Inter Region Cup ging Herentals hard onderuit in Diez.

SELECT 4-u DEVILS NIJMEGEN – ZOETERMEER PANTERS 4-7

Na de 10-0 tegen Tilburg, zou Nijmegen-coach Frank Gentges in zijn tweede duel meer tegenstand moeten ondervinden tegen Zoetermeer. Na 60 minuten kon die conclusie als waarheid gezien worden: Panters vertrok met een 7-4 overwinning vanuit het Triavium.

Panters verstopte zich niet in Nijmegen en de thuisploeg had moeite om de weg naar het doel van Kevin Riedijk te vinden. Pas aan het einde van de periode kwam Devils op voorsprong. Net nadat Panters een straf had gekilld, maakte Raymond van der Schuit de 1-0 na een prima individuele actie op rechts. Een minuut later lag de gelijkmaker in de netten. Martijn Geerligs schoot, de goalie loste en Joy Turpijn tikte binnen.

Zoetermeer Panters Devils Nijmegen Frank Gentges
Foto: Paul Nicolaassen

In het middenstuk deelde Panters een ferme tik uit. In amper acht minuten liep het weg naar 1-4. Twee maal Turpijn, goed voor een hattrick dus, en Teris Wright zorgden voor vier unanswered goals. Gentges pakte een time-out, die direct effect leek te sorteren. Vier minuten na de peptalk, was het 3-4 via twee treffers van Branden Eden.

De toeschouwers gingen er nog eens voor zitten om een comeback van Devils mee te maken. Dat gebeurde niet. Panters was niet van plan zich naar de puntloze kant van de score te duwen. Thomas Borgman bracht de marge weer op twee, na een knappe ‘handjes’ actie voor het doel. Devils gaf echter ook niet op en stond een minuut later op 4-5 door Luke Zwartbol. Nijmegen verzilverde twee maal een overtal situatie niet, waarna Panters het duel besliste via twee treffers van Ferenc Kocsis.

Zoetermeer Panters Devils Nijmegen Frank Gentges
Foto: Paul Nicolaassen

Werk aan de winkel voor Gentges dus, die vanavond met zijn Devils op bezoek moeten bij Luik Bulldogs. Zoetermeer pakte zijn tweede puike zege van het seizoen en ontvangt vanavond koploper UNIS Flyers Heerenveen. De Friezen zijn gewaarschuwd.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – MICROZ EATERS LIMBURG 3-1

UNIS Flyers Heerenveen ontving de mannen van Microz Eaters Limburg in een behoorlijk goed gevulde Thialf . Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, waarbij géén van beide teams vol op de aanval durfde te spelen.

In de zesde minuut kreeg Ronald Wurm de eerste kans van de wedstrijd, Geleen-goalie Rowan Delil wist zijn schot echter te keren. In de achtste minuut wist Aldo van Aalderen Heerenveen vanuit het niets op voorsprong te brengen. De goal was het startsein van een sterke fase van de thuisploeg, waarin Geleen het eigen verdedigingsvak moeilijk uit wist te komen. De bezoekers werden in de dertiende minuut gered door de uitblinkende Delil, die Lars den Edel alleen op zich af zag komen. In de slotfase kwam Geleen eindelijk zelf aan aanvallen toe en wist Martijn Oosterwijk meerdere malen tot een redding te dwingen.

Rowan Delil Microz Eaters Geleen
Foto: Paul Nicolaassen

In de tweede periode verdubbelde Trevor Petersen na iets meer dan drie minuten de score. Heerenveen zorgde ervoor dat Geleen niet van lijn kon ruilen door de puck in het aanvalsvak te houden. Na de puck te hebben onderschept, wist Trevor Hunt de puck bij Petersen te krijgen. Die wist op zijn beurt met een mooie actie Delil te verschalken. Na de goal kroop Geleen meer uit zijn schulp en dat leverde kansen op voor Luca Heutmekers en Vadim Gyesbreghs. In de slotfase van de tweede periode was Heerenveen weer oppermachtig, maar stuitte keer op keer op Rowan Delil.

Aldo van Aalderen UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Met een man meer op het ijs verloor Marco Postma aan het begin van de derde periode de puck en wist Heerenveen bijna shorthanded te scoren. Mordy Munichman kreeg een 2+10 penalty voor boarding, waarna Trevor Hunt zijn eigen rebound net langs de buitenkant van de paal schoot. In de dertiende minuut werd het doodstil in het Thialf stadion nadat Geleen aanvaller Mitch Koumans ongelukkig, hard met zijn hoofd met de boarding in aanraking kwam en op het ijs bleef liggen. Gelukkig kon Koumans met behulp van een medespeler op eigen kracht terug naar de dug-out komen.

Martijn Oosterwijk UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

In de 57e minuut wist Van Aalderen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken, met een laag schot wist hij Delil te verrassen. De wedstrijd was gespeeld en zo leek goalie Oosterwijk een clean-sheat  te kunnen noteren. Met nog vier seconden op de klok schoot Geleen-captain Gyesbreghs de puck achter van Oosterwijk, voor de Geleense eretreffer. De zesde Flyers-overwinning op rij was echter een feit.

EG DIEZ LIMBURG – ERA RENOMAR HYC HERENTALS 8-0

De mannen van Jeffrey van Iersel zitten in een emotionele roller coaster en missen een hoop vaste waarden. Met een flink verjongde kern reisde het naar de Rockets in Diez voor het IRC duel.

Diez Herentals
Foto: EG Diez Rockets

Binnen tien minuten was de wedstrijd echter al gespeeld en keek Herentals tegen een 3-0 achterstand aan. Dat werd er gaandeweg niet beter op, want na 40 minuten ijshockey prijkte er 7-0 op het bord. Uiteindelijk kreeg men met 8-0 een hard pak slaag. RJ Reed, oud Nijmegen-speler, was goed voor twee goals en vier assists en Kevin Lavallee had vier goals en twee asssits voor Diez.

Previous Belgische dames gaan de strijd aan in Division III: "We nemen deel om te winnen."
Next Trappers boekt tweede Duitse zege op rij