Gebroeders Verschuren, verrassingen, Guus van Nes en toffe dingen


Microz Eaters Limburg en de gebroeders Verschuren zijn afgelopen week per direct uit elkaar gegaan. Een verschil van inzicht vanuit van beide kanten leidde tot een onwerkbare situatie. Waar zullen we hen (nog) zien spelen dit seizoen?

Nick Mike Verschuren Eaters Geleen IJshockey
Foto: Robert Bos

Reginald: Back to the roots naar Eindhoven wellicht? Anders even polsen bij clubs als Duisburg of Essen voor een vrij plekje of twee. Meer dan jammer deze situatie. Als je echter de spelregels kent, moet je dit aanvaarden.

Oscar: Ik verwacht dat we de broertjes Verschuren niet meer terug zullen zien bij een Nederlandse of Belgische club in de BeNe League. Als de broertjes Verschuren door de problemen al een club vinden, zal het waarschijnlijk alleen nog in het buitenland zijn bijvoorbeeld een club in Duitsland.

Jan Hopstaken
Foto: Jan Hofstede

Stef: Ik geloof niet dat er veel opties zijn in Nederland of België gezien de regels van de BeNe League. Ik hoop dat ze toch snel terug op het ijs staan want ze kunnen een meerwaarde voor veel teams zijn. Kijk maar naar hun persoonlijke statistieken. Daarom hoop ik dat er in een ander Europese competitie een mogelijkheid te vinden is. Het is nu wel van belang dat ze een team vinden waar er geen verschil van inzicht is.

Paul: In ieder geval niet bij een ander team dat uitkomt in de BeNe League. Beiden hebben al officiële wedstrijden gespeeld voor Microz Eaters Limburg. Volgens de reglementen mag een speler, als hij al éénmaal op het wedstrijdformulier heeft gestaan, niet meer wisselen van team tijdens het lopende seizoen. Welke opties blijven er dan nog over? Misschien komt er wel een aanbod van een team uit de Eerste Divisie. Een eventueel buitenlands avontuur is ook denkbaar. In bijvoorbeeld de Duitse Regionalliga. Het zou een stunt zijn als één van de twee het seizoen afmaakt bij een Duits team dat uitkomt in de Inter Region Cup.

Previous Bobcats spelen gelijk en verliezen: "Hier leren we van."
Next Boston vergooit 4-0 voorsprong tegen Florida, Arizona stopt winning streak St. Louis