Boston vergooit 4-0 voorsprong tegen Florida, Arizona stopt winning streak St. Louis


Face-Off IJshockey NHL

Negen wedstrijden de afgelopen nacht met een paar opmerkelijke uitslagen. Boston verspeelde een 4-0 voorsprong. Rookie Adam Werner moest na dertig seconden invallen als back-up goalie voor de Colorado Avalanche en stopte alle veertig schoten. De verslagen door Cor Machielsen met de beelden.

Anaheim Ducks – Detroit Red Wings 3-4 OT

Dylan Larkin maakte de 3-3, in een zes tegen drie situatie, dertig seconden voor tijd. In de overtime was het Dennis Cholowski die de game winning goal scoorde voor de Red Wings dat daarmee de derde overwinning op rij pakte.

Boston Bruins – Florida Panthers 4-5 SO

Boston stond met 4-0 voor na veertig minuten. Toen werd Panthers-goalie Sergei Bobrovsky naar de kant gehaald en scoorden ze vier unanswered goals. In de shootouts was het Sam Montembeault die het extra punt binnehaalde door drie shootouts van de Bruins te stoppen.

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 3-1

Zowel Anze Kopitar als Sean Walker hielpen de Kings aan een overwinning door een keer te scoren en een assist te geven. Zij bezorgden daarmee de Kings de tweede overwinning in negen wedstrijden.

Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 3-2 SO

De Canadiens wisten 41 seconden voor tijd via Tomas Tatar de gelijkmaker te scoren. Tijdens de shootouts was het Jonathan Drouin die als enige scoorde voor Montreal.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 3-2 OT

Het was Kaapo Kakko die voor het eerst twee keer scoorde in een wedstrijd. Hij scoorde de 1-0 en de overtime winner. Mede dankzij Rangers-goalie Alexander Georgiev kwam het tot overtime door dertig schoten te stoppen.

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 6-3

Na de eerste periode was de wedstrijd al gespeeld. Toen stond het 3-0 voor de Sharks die nu vier thuiswedstrijden op rij hebben gewonnen. Door zijn goal en assist staat Oiler Leon Draisaitl met 36 punten nog steeds aan kop op het point-leader bord.

St. Louis Blues – Arizona Coyotes 2-3 SO

De Coyotes wisten de seven game winning streak van Stanley Cup winnaar St. Louis Blues te stoppen, door in de shootouts te winnen. Nick Schmaltz en Conor Garland, die ook de 2-2 scoorde, prikte ieder een shootout achter Blues-goalie Jordan Binnington.

Vancouver Canucks – Nashville Predators 5-3

Voor het eerst in vijf wedstrijden wisten de Canucks weer eens te winnen. Twee goals van Elias Pettersson en Tanner Pearson hielpen Vancouver aan de zege.

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 0-4

Derde goalie Adam Werner moest na dertig seconden de goal in door een blessure van Pavel Francouz en noteerde meteen een shutout door veertig schoten te stoppen. En als Nathan MacKinnon dan twee keer scoort en twee assists geeft, heb je de twee mannen te pakken waaraan de Avalanche de overwinning mede te danken hebben.

Previous Gebroeders Verschuren, verrassingen, Guus van Nes en toffe dingen
Next Örebro HK, eindelijk de beste in Zweden