Senna Peeters, scheidsrechters, goalies en toffe stadions


Ik zag een leuke pot tussen Antwerp Phantoms en Bulldogs de Liège in de tijdelijke ijsbaan in Antwerpen. Op dit moment was de beleving voor de toeschouwer (nog) niet optimaal maar daar wordt aan gewerkt. Als ik jullie vraag naar welke ijsbaan ik heen moet omdat het een bijzondere beleving is, waar sturen jullie me dan naartoe en waarom?

Rogers Place Edmonton

Cor: Wil je een NHL-ervaring qua ijsbaan en dan redelijk dichtbij, bezoek de Lanxess Arena in Köln. Daar kunnen gewoon 18.000 mensen in. Die is zelfs groter dan sommige arena’s in de NHL. Ik ben nu inmiddels zes keer in Rogers Place geweest te Edmonton, bestaat net twee jaar en die is echt mega, voorzien van alle digitale snufjes uit deze tijd, maar dat mag ook wel als het 450 miljoen dollar heeft gekost. Een dikke week geleden voor het eerst binnen gestapt te Madison Square Garden in New York, dan loop je echt een ijshockey monument binnen. Gebouwd in 1969 en aan sommige gedeelten is nog weinig tot niets veranderd.

Luciano: Ga eens in de DEL kijken, dichtbij en heel veel sfeer! Verder hoop ik volgend jaar over de grote plas te vliegen naar de NHL wedstrijden van Anaheim Ducks.

Kölner Haie vs Grizzlys Wolfsburg
Foto: Christian de Leeuw

Tessa: Laatst ben ik voor het eerst naar Keulen geweest, naar de Lanxess arena. Het moment dat ik door de gang liep op weg naar mijn stoel, en het ijs zag, niet normaal. Mijn mond viel open, kippenvel overal, het is gewoon niet te beschrijven. Een prachtige opkomst, de fans van Keulen die vanaf beide korte kanten naar elkaar toe zingen, de sfeer in het stadion, het is echt een mooi stukje ijshockeycultuur. Ik ga er zeer waarschijnlijk binnenkort nog eens heen omdat ik niet alles in me heb op kunnen nemen.

Ed: De mooiste arena waar ik zelf geweest ben is de Joe Louis Arena van Detroit Red Wings. Maar die bestaat niet meer. Niet omdat het qua gebouw het mooiste was, maar je eerste NHL duel live zien vergeet je nooit. Voor mij zal de Icedome in Mexico City voor altijd heel bijzonder blijven. Daar was ik namens Face-Off getuige van de wereldtitel van de U18 Dames. In onze contreien vind ik het Netepark in Herentals heel tof qua ambiance. Ik hoop alleen wel dat club en gemeente op (korte) termijn plexiglas boarding weten te realiseren. Dat zou het in mijn beleving écht afmaken. De akoestiek van het geklap op de boarding midden in het bos. Lijkt me prachtig!

Previous Den Haag stunt met aantrekken Bruins Draft Pick Jesse Gabrielle
Next Buffalo de nieuwe koploper, wereldgoal David Pastrnak