Senna Peeters, scheidsrechters, goalies en toffe stadions


Bij andere sportliefhebbers is het ook ter oren gekomen dat Petr Cech de overstap van voetbal naar ijshockey gemaakt heeft. Dit heeft ijshockey toch even onder de aandacht gebracht van enkele leken. Welke goalie in onze competities is jullie opgevallen zo vroeg in het seizoen?

Petr Cech

Luciano: Martijn Oosterwijk is een absolute aanwinst voor Unis Flyers Heerenveen!

Tessa: Ik moet zeggen dat Ruud Leeuwensteijn een enorme groei heeft doorgemaakt deze zomer. Ook heb ik Martijn Oosterwijk sinds lange tijd weer aan het werk gezien en elke keer kijk ik vol verbazing wat voor ontzettend mooie acties hij kan maken. Verder zie je de wat jongere goalies zich ook steeds verder ontwikkelen wat leuk is om te zien.

Ed: Mollen en Malinowksi hebben we vorig seizoen natuurlijk al gezien. De twee die er toch wel bovenuit steken met hun performance tot nu toe voor mij zijn Brett Magnus van Den Haag en Martijn Oosterwijk van Heerenveen. Ik denk dat het duel Heerenveen vs Den Haag heeft laten zien waarom. Een écht goalie duel, dat in een lange shootout serie pas werd beslist.

Martijn Oosterwijk UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Cor: Brett Magnus kan zo, op het oog, een paar niveaus hoger keepen, die zal aan het eind van het seizoen wel weg zijn. Wie mij ook opvalt is Ruud Leeuwensteijn bij Tilburg. Die heeft afgelopen zomer op een Zweeds goaliekamp met ervaren NHL-goalies getraind en de wedstrijden die ik van hem gezien heb in het Tilburgse doel stond hij heel goed te keepen.

Previous Den Haag stunt met aantrekken Bruins Draft Pick Jesse Gabrielle
Next Buffalo de nieuwe koploper, wereldgoal David Pastrnak