Senna Peeters, scheidsrechters, goalies en toffe stadions


Deze maand zette de Belgische ijshockeyfederatie de scheidsrechters in de schijnwerper. De verhalen van Marine Dinant en Niki De Herdt tonen hoe mooi die rol is. Ze zijn essentieel in de ijshockeywereld. Wat is jullie beste scheidsrechterverhaal of compliment?

Joep Leermakers

Tessa: Ik moet eerlijk zeggen dat ik Joep Leermakers echt een fantastische scheids vind. Ik ga regelmatig naar DEL wedstrijden kijken en vaak heb ik het geluk dat hij dan moet fluiten bij die wedstrijd. Zien hoeveel respect iedereen voor hem en vele andere scheidsrechters heeft is prachtig.

Ed: Ik vind Wes McCauley in de NHL altijd geweldig. Heeft echt een klik met de spelers, is de boe-man als het moet en betrekt het publiek erbij met zijn ‘dramatic calls’.

Cor: Ik heb me vorig seizoen al verdiept in Joep Leermakers. Ik zie hem regelmatig op de tv in de DEL en op het WK fluiten. Dat is natuurlijk wel uniek. Nederland speelt in de wereld een druppeltje mee op ijshockeygebied en dan Joep die gewoon tegen een Connor McDavid of Alexander Ovechkin kan zeggen, “niet zeiken nu, dit was geen slashing.”

Luciano: Wes McCauley uit de NHL is wel iemand die het spel kan maken, voor de rest is het moeilijk daar iets over te zeggen aangezien we geneigd zijn vaak negatief op de scheidsrechters te reageren.

Previous Den Haag stunt met aantrekken Bruins Draft Pick Jesse Gabrielle
Next Buffalo de nieuwe koploper, wereldgoal David Pastrnak