Buffalo de nieuwe koploper, wereldgoal David Pastrnak

Face-Off IJshockey NHL

Tien duels in de dinsdagnacht. Daarin pakte Buffalo Sabres de koppositie met een zege op San Jose en won Boston de topper in Atlantic van Toronto. Edmonton Oilers moest zijn tweede shutout slikken en Anaheim Ducks kreeg een pak slaag. Cor Machielsen praat je bij.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 4-2

Tegen angstgegner Boston ging het weer mis voor Toronto. Brad Marchand en David Pastrnak scoorde beiden een keer en gaven een assist. Tuukka Rask speelde zijn 500ste wedstrijd in de NHL.

Buffalo Sabres – San Jose Sharks 4-3 OT

Een 0-2 voorsprong na de eerste periode konden de Sharks niet vasthouden. Met twee goals en twee assists was Jack Eichel de beste man aan de kant van Buffalo. Door de zege pakten de Sabres de koppositie in de NHL.

Calgary Flames – Washington Capitals 3-5

John Carlson scoorde twee keer voor de Capitals. Met 20 punten leidt hij het puntenklassement in de NHL. Tobias Rieder scoorde voor het eerst na 79 wedstrijden weer eens een goal. Dit keer voor de Flames.

Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights 1-2 SO

Kirby Dach scoorde zijn eerste goal voor de Blackhawks en dat leek lang de enige goal te wotden. Tot anderhalve minuut voor tijd toen Nick Holden de 1-1 maakte. In de shootouts was het Marc-André Fleury, die er twee van de drie wist te stoppen en zo de twee punten meenam naar Sin City.

Detroit Red Wings – Vancouver Canucks 2-5

Bo Horvat scoorde een onvervalste hattrick, zijn eerste ooit, voor de Canucks in de derde periode. Detroit leidde na 40 minuten ijshockey met 2-0, maar ging voor de vijfde keer op rij onderuit.

Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 4-2

Jonathan Huberdeau en Denis Malgin scoorden ieder een assist en een goal voor Florida. De Penguins leden de tweede nederlaag op rij.

Minnesota Wild – Edmonton Oilers 3-0

Al 145 minuten wisten de Oilers niet meer te scoren en voor de tweede keer op rij moest het eens shutout slikken. Eric Staal scoorde twee keer en had een assist voor de Wild. Alex Stalock verving Dubnyk in het doel van Minnesota en pakte alle zestien schoten.

Nashville Predators – Anaheim Ducks 6-1

Een ruime nederlaag moesten de Ducks incasseren. Victor Arvidsson was de grote man met twee goals en een assist, waarbij Nashville na drie nederlagen weer wist te winnen.

New York Rangers – Arizona Coyotes 2-3 OT

Weer lukte het de Rangers niet om te winnen en zij hebben er inmiddels vijf op een rij verloren.  Ondanks twee goals van Tony DeAngelo werd er in overtime alsnog verloren door een goal van Christian Dvorak voor Arizona.

Winnipeg Jets – Los Angeles Kings 2-3

Na veertig minuten stond het nog 2-2 gelijk, maar via een powerplay goal in het slotstuk van Anze Kopitar trokken de Kings de winst over de streep.