Wielenga en Dijkema schieten raak voor SDE


Savine Wielenga - Lindsey Post 2
Savine Wielenga - Lindsey Post (SDE HF)

Twee wedstrijden speelde het SDHL team van SDE dit weekend. Vrijdag was Savine Wielenga de heldin van de avond met de winnende goal in de shootouts. Zaterdag was stadsgenoot Djurgården de betere partij. Ook het tweede team van SDE kwam twee keer in actie deze week.

Wielenga zorgt tweede winst op Linköping

Nadat de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Linköping, werd gewonnen stonden de ploegen voor de tweede keer deze competitie tegenover elkaar. Ook deze keer moest de verliezend finalist van afgelopen seizoen het onderspit delven. In een gelijk opgaande wedstrijd, werd er in de eerste twintig minuten niet gescoord. In de tweede periode was het Kelty Apperson die, shorthanded, de ban wist te breken en SDE op een 1-0 voorsprong zette.

Tekst gaat verder onder de foto 

Kelty Apperson - SDE
Kelty Apperson scoort voor SDE HF tegen Linköping HC (Foto: Mats Bekkevold)

Het spel bleef daarna op en neer gaan met kansen voor beide ploegen. Negen minuten voor het einde van de reguliere tijd wist Linköping op gelijke hoogte te komen. Omdat in de resterende tijd beide doelvrouwen hun goal schoon wisten te houden werd er verlengd. Daarin was SDE de meer aanvallende ploeg, maar ook nu hielden Lindsey Post (SDE) en Eveliina Suonpää (Linköping) hun doeltjes schoon. Shoot-outs moesten uiteindelijk uitmaken wie het extra punt zou gaan krijgen. Pas in de vijfde shootout ronde wist één van de veldspelers een gaatje te vinden en de winnende goal te scoren. Maker van de goal: onze eigen Savine Wielenga.

Tekst gaat onder de video verder

Deze wedstrijd speelde SDE weer het spel van aan het begin van de competitie waarin de verdediging, met Kayleigh Hamers, solide speelde en geen zaken probeerde te forceren die er niet waren. Wel was er weer de snelle overgang, die een aantal wedstrijden ontbrak, van verdediging naar aanval, waarin Julie Zwarthoed en Wielenga een goede wedstrijd speelden. Net zoals het hele team, waardoor deze winst een echte teamoverwinning was. De hoogtepunten van de wedstrijd zijn hier te zien.

Djurgården deze keer te sterk

Waar de tweede wedstrijd van het seizoen van Djurgården IF werd gewonnen, werd er in de tweede wedstrijd van afgelopen weekend verloren van dezelfde ploeg. De eerste periode, waarin niet werd gescoord, wist SDE nog goed door te komen. In het tweede deel wist DIF wel een bres te slaan in de verdediging. Twee keer zelfs, waardoor de stand na veertig minuten 0-2 was.

In de derde periode wist SDE meer tegenstand te bieden en kreeg het ook goede kansen. Deze werden echter niet verzilverd. Djurgården wist nog wel een keer te scoren waardoor de eindstand 0-3 werd. De zesde opeenvolgende overwinning van Djurgården.

Ondanks het negatieve resultaat was coach Shane Warschaw niet helemaal ontevreden. “We speelden met veel energie en hielden ons aan ons spelplan. We hadden kansen en ze hadden een goalie die vandaag erg goed was. Dit zijn dingen die kunnen gebeuren, maar we moeten tevreden zijn met onze inspanningen, ook als het eindresultaat niet is was wat we wilden. Dit SDE wil elke avond punten pakken en dat is de mentaliteit die we het hele seizoen zullen blijven hebben,” gaf Warschaw aan op de website van SDE HF.

De hoogtepunten van de wedstrijd zijn hier te zien.

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 HV 71 12 34 57:19 (38)
2 Brynäs IF 11 23 39:23 (16)
3 Djurgårdens IF 11 21 27:21 (6)
4 AIK 11 18 28:29 (-1)
5 Luleå HF 9 15 23:18 (5)
6 SDE HF 11 15 21:30 (-9)
7 Linköping HC 11 13 20:27 (-7)
8 MODO Hockey 9 11 21:23 (-2)
9 Göteborg HC 12 7 21:45 (-24)
10 Leksands IF 11 5 23:45 (-22)

Winst en verlies voor Dijkema met SDE 2

De vorige week, met een grote glimlach, aangekondigde hattrick kwam er niet, maar Marée Dijkema wist woensdag wél te scoren in de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen Tullinge TP HC. De jonge Oranje international wist ook nog een assist te noteren. 

Ook zondag wist Dijkema het net te vinden. Met haar vijfde goal van het seizoen wist ze echter niet te voorkomen dat Haninge Anchors HC met 6-2 de winst in eigen huis hield. Ook deze wedstrijd wist de Groningse twee punten te noteren (1G, 1A).

Tekst gaat verder onder de foto 

Marée Dijkema
Marée Dijkema – SDE HF (Foto: Mats Bekkevold)

In zes wedstrijden heeft Dijkema negen punten (5G, 4A) en daarmee staat ze op een vierde plaats op de topscorerslijst.

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 Södertälje SK 7 20 44:7 (37)
2 Haninge Anchors HC 7 17 29:6 (23)
3 Hammarby IF 7 12 26:13 (13)
4 AIK 7 12 20:19 (1)
5 SDE HF 7 10 27:28 (-1)
6 Almtuna IS 7 6 11:19 (-8)
7 Tullinge TP HC 7 5 12:31 (-19)
8 Kallhälls IF 7 2 11:57 (-46)
Previous Minnesota wint weer eens, eerste thuisnederlaag voor Anaheim
Next Sprong noteert eerste goal, maar wacht nog op eerste winst