Minnesota wint weer eens, eerste thuisnederlaag voor Anaheim

Slechts vijf wedstrijden afgelopen nacht. Minnesota pakte weer eens een overwinning en Anaheim leed zijn eerste thuisnederlaag van dit seizoen. Cor Machielsen zet het allemaal op een rijtje.

Anaheim Ducks – Calgary Flames 1-2

De eerste thuisnederlaag dit seizoen is een feit voor de Ducks. Divisierivaal Calgary Flames wist de 1-0 achterstand om te keren naar een 1-2 overwinning. Mikael Backlund zorgde in de derde periode voor de winnende goal.

Chicago Blackhawks – Washington Capitals 3-5

De Capitals pakten al in de eerste periode een voorsprong. Tien minuten voor tijd scoorde Patrick Kane de 3-3 voor de Hawks. Echter was ‘de vreugde’ maar van korte duur. Tom Wilson scoorde twee minuten later de game winning goal.

Minnesota Wild – Montreal Canadiens 4-3

Ondanks twee goals van Philip Dannault wisten de Canadiens hun voorsprong niet vast te houden. Ze moesten zeven minuten voor tijd zelfs een nederlaag incasseren toen Zach Parise de game winning goal scoorde.

New York Rangers – Vancouver Canucks 2-3

Na twintig minuten was de stand 0-3 door een powerplay goal, shorthanded goal en een goal tijdens 5 on 5 door Vancouver. Na 45 minuten stond er 2-3 op het bord als tussenstand. Wat de Rangers ook probeerden in het verdere verloop van de derde periode, Canucks-goalie Jacob Markstrom liet zich verder niet meer verrassen.

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 1-0 SO

Beide goalies pakten een shutout. Mike Smith en Connor Hellebuyk maakten respectievelijk 23 en 28 saves. Kyle Connor en Patrick Laine scoorde voor de Jets in de shootouts. Winnipeg coach Paul Maurice pakte zijn 700e overwinning.