Geleen wint thriller van Diez, HYC neemt revanche op Mechelen


Microz Eaters Geleen
Foto: Robert Bos

Vier duels op de zondagavond. Twee in de Inter Region Cup en twee bekerduels. Geleen won na een knappe comeback, Nijmegen verloor voor de tweede keer dit weekend, nu bij Neuwied. Zoetermeer had geen moeite met Trappers TT en HYC revancheerde zich voor de nederlaag in Mechelen van vorige week.

Microz Eaters Limburg – EG Diez-Limburg 6-5

Waar door velen in de regio Geleen na afgelopen vrijdag voor werd gevreesd bleef uit. Waar de afgelopen duels de ploeg wat mat oogde, was de spirit deze keer wél aanwezig. Alles was aanwezig vanaf de eerste seconden om er een thriller van formaat van te maken. In beide teams snelheid, team play, mooi samenspel en opbouw aanwezig.

De Eaters móesten winnen en dat was te zien. Bij de eerste face-off raakt de puck het ijs en belandt recht in de catcher van de EG Diez-Limburg goalie Marco Tim Stenger. Diez, niet in het minst verrast, knalde de eerste treffer in de netten van Sander Kosters als de klok tien minuten aangeeft. RJ Reed, vorig jaar nog bij Select-4u Devils Nijmegen te bewonderen, scoorde op assist van Kevin Lavallee. De Nederlandse Limburgers hadden geen tijd om de troepen tot de orde te roepen. Amper 30 tellen later op het scorebord gaat knaller nummer twee voor de gasten uit Duits Limburg erin. Op assist van Dominik Luft scoort James Hill.

RJ Reed Diez Limburg Rockets
RJ Reed, voormalig Devils Nijmegen, nu Diez Rockets

Geleen komt kort daarna in een power play situatie als Guenther Leonard moet zitten voor delaying the game. Een prima opbouw door Tom Marx met Mike Verschuren, die Nick Verschuren als eindstation vinden: 1-2. De Duitsers sloegen terug met de 1-3 na een goal van Julian Grund op assist van Alexander Seifert. Vijf minuten voor het einde van de eerste periode krijgt Akim Ramoul twee minuten voor een late hit. Diez krijgt de puck niet voorbij Kosters in deze situatie. Zodra Ramoul uit de ‘sin bin’ komt, maakt hij zijn straf goed door de puck klaar te leggen zodat Lars van Sloun de 2-3 kan scoren. Met deze stand komt de ijsdweilmachine voor de eerste keer op het ijs.

Drie minuten ver in de tweede periode krijgen we een puike combinatie te zien tussen Marx, Luca Heutmekers en Levi Smeets, die de 3-3 oplevert voor de thuisploeg. Exact tien minuten later zetten Leonard en Reed de 3-4 op het bord voor de bezoekers. Straffen vallen er over en weer, maar in de power play vallen geen goals meer te rapen. Einde tweede periode met de stand op 3-4. Geleen weet wat het moet doen: bezinnen en aan de bak in periode drie.

Yoren de Smet Microz Eaters Geleen
Match Winner Yoren de Smet (Foto: Robert Bos)

In de laatste periode ontspint zich de thriller waarvoor de supporters naar Glanerbrook zijn afgezakt. Beide ploegen komen uit de kleedkamers; gebeten om te winnen. Er werd snel en hevig ijshockey gespeeld. Op 42:32 trillen de netten van Kosters nogmaals als Lavallee de 3-5 scoort op aangeven van Tobias Schwab en Reed. De Eaters moeten nu en steken een tandje bij. In de 49ste minuut zet Van Sloun de 4-5 op het bord. In een tijdspanne van exact tien minuten zet Geleen deze wedstrijd volledig op zijn kop. Het trio Marco Postma en de gebroeders Verschuren maken de 5-5 af.  In de laatste 25 seconden scoort Yoren De Smet de game-winner 6-5 op assist van Postma. ‘Die Rockets’ uit Diez keren met lage handen huiswaarts, na een sterk staaltje ijshockey te hebben laten zien in Geleen.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – ZOETERMEER PANTERS 2-10

Op zondagavond stond de ontmoeting tussen de hekkensluiter en de nummer voorlaatst in de beker op het programma. Ondanks het fanatisme en de wilskracht van het Trappers Toekomstteam, kwam er vrijwel geen dreiging uit het team. Daarentegen schoot Zoetermeer Panters wel met scherp. Binnen twaalf minuten stond Zoetermeer op een 0-4 voorsprong door goals van Dean Versteeg, Ferenc Kocsis (2x) en Marco van Leeuwen. Vrij kort na het vierde doelpunt, zette Niels Leemans zijn team op 1-4.

In de tweede periode liep Zoetermeer uit. Na een shorthanded goal van Joy Turpijn stond het opeens 1-8. Voor de Panters wisten Thomas Borgman (2x) en Jared Henderson ook het net te vinden. Guy Kunst gaf daarop het antwoord door de 2-8 voor Tilburg binnen te schieten. In de slotfase van de tweede periode schoot Tilburger Berry Donders de 2-9 voor zijn Zoetermeer binnen.

Thomas Borgman Zoetermeer Panters IJshockey
Foto: Robert Bos

Even leek het erop dat het slotstuk een doelpuntloze periode zou worden. Echter volbracht Borgman met de 2-10, zijn hattrick nadat door een opstootje het spel een tijdje had stilgelegen. Dankzij het doelpunt van Borgman tijdens een drie minuten durende man-meer-situatie werd er tóch nog tijdens een power play gescoord. Gedurende de gehele wedstrijd gingen beide teams niet zorgvuldig om met de voordelige spelsituatie. Voor beide teams een leerpunt om aan te werken.

DIE BÄREN NEUWIED – SELECT 4-u DEVILS NIJMEGEN 5-2

De mannen uit Nijmegen speelden in Neuwied voor de tweede maal tegen een Duitse ploeg. Beide teams wonnen hun eerste ‘interland’ in de Inter Region Cup. Neuwied in en tegen Luik, Nijmegen thuis van Herford.

De gastheren opende na dik tien minuten de score via Knut Apel. Het antwoord van de Devils liet niet lang op zich wachten. Raymond van der Schuit kon in overtal op aangeven van Branden Eden de gelijkmaker binnenschieten. Vlak voor de eerste dweil zette Stefan Fröhlich zijn ploeg weer op voorsprong, ook hij scoorde met een man meer op het ijs.

Neuwied Schahab Aminikia
Schahab Aminikia, goed voor twee goals bij Neuwied

Na de dweil zocht Nijmegen naar de gelijkmaker, maar moest vlak voor het half uur de derde treffer toestaan. Met de derde power play goal op rij zorgde Jeffrey Smith voor de eerste ’two goal lead’. De bezoekers gaven niet op, want kort na de 3-1 verkleinde opnieuw Van der Schuit het gaatje tot 3-2. Neuwied deelde echter een tik uit, door een minuut later de 4-2 achter Mollen te leggen via de Duits-Iraanse Schahab Aminikia. In de slotperiode zette Nijmegen aan, maar het kwam niet dichterbij. Vlak voor tijd werd de 5-2 eindstand op het bord gezet, door opnieuw Aminikia.

ERA RENOMAR HYC – MECHELEN GOLDEN SHARKS 6-0

De troepen van Jeffrey Van Iersel hadden toch iets recht te zetten na de verrassende nederlaag vorige week in Mechelen. De thuisploeg nam dan ook dadelijk het initiatief. Ondanks het Kempens overwicht, een dozijn schoten op doel en een Penalty Shot, gingen beide teams met een nul-score de eerste dweilpauze in. Golden Sharks, weliswaar gehavend met een drietal afwezige basisspelers, werkte hard in het defensief, maar raakte amper in het eigen aanvalsvak.

foto : Kurt Tops

In het middenstuk drukte HYC het gaspedaal nog wat harder in. Uiteindelijk moest Golden Shark-goalie Villem-Henrik Koitmaa zich gewonnen geven. Canadese doelpunten, via Nathan Pancel en twee maal Preston Shupe, zorgden voor de mooie 3-0 voorsprong. In de slotperiode trachtten de Mechelaars de aansluiting te vinden. Tot plots Mitch Morgan centraal door de defensie sneed en verhoogde naar 4-0. Bij Mechelen leek de veer gebroken, wat HYC de kans gaf zijn jongste knapen Bert Henderickx, Rik Cuylen en Ward Peeters op het ijs los te laten. Jarige Ben Coolen verhoogde naar 5-0 en kersverse Papa Preston legde met zijn derde van de avond de 6-0 eindscore vast.

Preston Shipe
foto : Kurt Tops

De thuisaanhang tevreden met de duidelijke thuiszege zonder tegendoelpunt. Ook de Golden Sharks staff was niet ontevreden. Met twee sterke goalies, wat sterke routiniers en enkele jongeren die zich manifesteren, bevestigde Captain Timo Dewin voor onze microfoon dat de prestatiecurve van dit Mechels team zeker nog groeiende is.

 

 

Previous Tilburg Trappers wint bloedstollende wedstrijd van Hannover Indians
Next Minnesota wint weer eens, eerste thuisnederlaag voor Anaheim