Den Haag doet goede zaken in Nijmegen, Heerenveen halve finalist

UNIS Flyers Heerenveen

Twee krakers van bekerduels op de vrijdagavond, waarin CAIROX HIJS Hokij een belangrijke winst boekte in Nijmegen en Heerenveen de laatste vier bereikte door te winnen van Microz Eaters Limburg.

SELECT 4-U DEVILS NIJMEGEN – CAIROX HIJS HOKIJ 4-5

De start van het duel was voor Nijmegen, want na vijf minuten spelen stond er 2-0 op de bordjes in Nijmegen. Jeffrey Melissant benutte een vroege straf van Maurice van der Schuit en Cas Staps werkte een aanval over een aantal schijven af. Joey Oosterveld bracht HIJS weer dichterbij en dankzij goalie Deniz Mollen bleef het daarbij.

Geleen Den Haag IJshockey

In het middenstuk bleven goals lang uit, mede door goed keeperswerk van Brett Magnus aan Haagse zijde. Na een kwartier spelen was het raak en het was Den Haag dat op gelijke hoogte kwam via Marco Bommezijn. Een minuut later stond het zelfs 2-3; Jasper Kick zorgde voor de eerste voorsprong van de bezoekers.

Die tik leek hard aan te komen bij de Devils, met Den Haag als betere partij in het slotstuk. Opnieuw een treffer van Kick betekende een ‘veilige’ marge van twee goals. Nijmegen zette nog eens aan en kwam via de tweede goal van Melissant weer dichterbij. In een boeiende slotfase leek Justin Evers het duel te beslissen. Dik twee minuten voor tijd schoot hij de rebound binnen achter Mollen. Coach Alexander Jacobs haalde zijn doelman van het ijs en met een man meer schoot Levi Houkes de 4-5 nog binnen. De tijd was te kort om nog op gelijke hoogte te komen en dus pakte HIJS een belangrijke zege.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – MICROZ EATERS LIMBURG 5-2

Heerenveen plaatste zich als eerste voor de laatste vier in het bekertoernooi. De Friezen, nog ongeslagen, klopten voor de tweede keer de Eaters uit Geleen. Op de 5-2 zege viel helemaal niets af te dingen in Thialf.

Beide teams openden ietwat voorzichtig, met de thuisploeg als betere partij. Veel kansen leverde het allemaal niet op in een periode die gekenmerkt werd door slordig spel van de ploegen. In het middenstuk ontbrandde de wedstrijd. Aldo van Aalderen vond Marc Nijland op rechts, die naar binnen trok en onder de arm van Delil door scoorde. Nick Verschuren herstelde het evenwicht drie minuten later. Hij kwam uit de bank van Geleen tijdens een delayed penalty en schoot in twee fases de puck langs Oosterwijk.

Geleen Heerenveen IJshockey

Het bleek het enige moment in de wedstrijd te zijn dat Geleen aanspraak dacht te kunnen maken op de zege. In amper drie minuten tijd draaide Fleyers de Limburgers de nek om. Ronald Wurm schoot hard via de legguards van Delil raak. De goal van Nijland was er één om in te lijsten: hij schaatste een tijd met de puck rond en met een knap wrist shot, via de paal, lag de derde treffer in het mandje.

Eaters moest beter in de slotfase, kreeg een vroege power play maar benutte deze opnieuw niet. Trevor Petersen profiteerde; hij schaatste de defensie voorbij en schoot van dichtbij binnen. Met twee man op de sin bin bij de Limburgers, schoot Pippo Limnell hard raak met een laag schot voor de vijfde treffer van Friese makelij. Het slotakkoord viel twee minuten voor tijd via Akim Ramoul. Door de zege is Heerenveen zeker van een plek bij de laatste vier en een grote stap richting thuisvoordeel. Er viel niets af te dingen op de zege van Heerenveen, waarbij Geleen nog heel veel werk heeft te verrichten om ‘op orde’ te geraken. Het is nog vroeg in het seizoen, maar met negen uit zeven kun je moeilijk spreken van een lekkere start.