Edmonton Oilers en Colorado Avalanche blijven winnen

Zes wedstrijden afgelopen nacht. Edmonton Oilers en Colorado Avalanche blijven maar winnen. Cor Machielsen zag dat ook en brengt jullie weer up to date.

Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes 4-2

Na 25 minuten stond er al 4-0 op het bord in het Honda Center en kon Hurricanes goalie Petr Mrazek gaan douchen. De Canes scoorden nog twee keer, maar de Ducks werden niet meer in gevaar gebracht. Adam Henrique scoorde zijn vierde goal in drie wedstrijden voor Anaheim.

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 3-2 OT

Columbus pakte een 2-1 voorsprong na 42 minuten, maar het bleek niet voldoende voor de overwinning. Alex DeBrincat scoorde de 2-2 en in overtime was het Jonathan Toews die zijn schot van richting zag veranderen. Met deze fortuinlijke goal pakten de Blackhawks de winst.

Edmonton Oilers – Detroit Red Wings 2-1

De mannen uit Detroit konden niet voorkomen dat de Oilers alweer hun zevende overwinning pakten in acht wedstrijden. Goalie Jonathan Bernier was een sta in de weg met 35 saves. Hij moest uiteindelijk twee goals toestaan van James Neal en Ethan Bear. Het betekende voor de Red Wings de vierde nederlaag op rij.

Florida Panthers – Colorado Avalanche 4-5 OT

Florida pakte vier keer een voorsprong met daarbij twee goals van Jonathan Huberdeau, maar kon geen voorsprong vasthouden. Andre Burakovsky scoorde twee keer voor de Avalanche, waaronder de belangrijke 4-4. Nathan McKinnon wist in overtime oud Avalanche-goalie Sergei Bobrovsky te passeren en zo de winst te pakken.

Pittsburgh Penguins – Dallas Stars 4-2

Voor de vijfde keer op rij wisten de Penguins te winnen. Dallas daarentegen verloor voor de vijfde keer op rij. Na veertig minuten was het nog 1-1, maar in de laatste periode sloegen de Penguins toe. Kris Letang scoorde daarin twee keer.

Washington Capitals – New York Rangers 5-2

Twee goals van T.J. Oshie en drie assists van John Carlson waren hét verschil, om de Rangers hun derde nederlaag op rij toe te brengen. Carlson staat samen met Connor McDavid aan kop in het puntenklassement met zeventien punten.