Trappers bezorgt Scorpions eerste nederlaag van het seizoen


Vrijdagavond stond de absolute kraker op het programma. Tilburg Trappers was afgereisd richting Hannover om in het Hus De Groot Stadion, iets ten noorden van Hannover tegen Hannover Scorpions te spelen. Pas in overtime kwam er een winnaar uit de bus. Tilburg Trappers won uiteindelijk met 3-4 van hun aartsrivaal. Graeme McTaggart praat jullie bij.

Powerplays

Hoewel de eerste periode enigszins in evenwicht was, had Scorpions vooral de betere kansen. Dat betaalde zich ook uit in een 3-0 tussenstand. De sterk keepende Ian Meierdres hield af en toe op prachtige wijze zijn doel schoon. Daarentegen kon Trappers totaal hun eigen spel niet spelen. Zelfs Tilburgse powerplays veranderden weinig aan dat spelbeeld. Daarentegen wist Scorpions wel goed gebruik te maken van de overtal situaties in de laatste zes minuten van de eerste periode. De 33-jarige Andy Reiss wist uiteindelijk de puck achter Meierdres te werken. Een aantal minuten later scoorde de Canadees Mike Robinson na een prachtig een-tweetje de 2-0. Na een opstootje ontstond er weer een powerplay voor de Duitsers. Daar wist Scorpions van te profiteren, het werd 3-0 dankzij de topscorers Bjorn Bombis en Patrick Schmid. Danny Stempher pakte in de eerste periode een straf en mist daardoor zondag de wedstrijd tegen Hannover Indians.

Foto: Arie Leeuwesteijn

De opmars

Na een vrij kansloze eerste periode wist Trappers zich in de tweede periode te herpakken. In tegenstelling tot de eerste periode werd de strafbank wat minder bezocht. Dat zorgde ervoor dat beide teams gingen ijshockeyen. In vergelijking met de eerste periode leek vooral Hannover Scorpions wat rustiger te spelen en wat meer de kansen af te wachten. Daardoor wist Trappers zelf wat meer het voortouw te nemen en zelf gevaarlijker te worden. Nadat Mitch Bruijsten in ondertal bijna tot scoren wist te komen ging de puck, net nadat Scorpions compleet was, er wel in. Vrijwel direct daarna pakte het team van Reiss Dieter, twee straffen. Evenals de voorgaande Tilburgse powerplays leverde dat niets op. In de slotfase voorkwam de Tilburgse goalie de 4-1. Daardoor bleef het na 40 minuten, 3-1.

Mitch Bruijsten en Diego Hofland in duel met Krefeld u23 Foto: Arie Leeuwesteijn

Muisstil

De voorsprong van 3-1 leek vooral voor de toeschouwers erg comfortabel. Al de gehele wedstrijd waren de fans van Hannover uitzinnig en leken de overwinning al te vieren. Het feestje werd binnen een aantal minuten bruut verstoord. Het werd opeens muisstil in het stadion. De laatste periode werd voornamelijk op de helft van Scorpions gespeeld.

Een prima pass van Reno De Hondt in de 52e minuut, gaf Max Hermens de mogelijkheid om de trekker over te halen. De Italiaans Duitse goalie, Enrico Salvarani was kansloos tegen al het Tilburgse geweld. De Brabanders roken bloed en het zelfvertrouwen groeide met de minuut, terwijl de minuten op de klok wegtikten. Een dikke drie minuten voor tijd kreeg Kevin Bruijsten de puck aangespeeld en schoot deze snoeihard binnen waardoor de tussenstand 3-3 werd. Dankzij het slotoffensief wist Tilburg Trappers overtime af te dwingen. Daardoor bleef het muisstil in het stadion.

Max Hermens en Jordy Verkiel bij Hannover Scorpions. Foto: Hannover Scorpions

Overtime

Hoewel Trappers vooral de laatste 30 minuten van de reguliere speeltijd het betere team was, wist Hannover Scorpions toch de energie te vinden om in overtime tegenstand te bieden. Vooral rondom de goal van Meierdres ging de puck van speler naar speler. Pas bij de tweede keer dat Trappers de puck in bezit had, wist Trappers in de buurt van de goal van Hannover te komen. Na een pass van Mickey Bastings en Alexei Loginov kwam de puck bij Diego Hofland terecht. Diego Hofland wist vanachter de goal te komen en wipte de puck over de legguards heen, de goal in. Game over voor Scorpions. De absolute kraker tussen de twee vijanden was na dik 62 minuten gespeeld. Trappers won met 3-4 in overtime en verliet onder luid gezang van de teleurgestelde Scorpions fans, het ijs.

Diego Hofland die in overtime scoort
Diego Hofland. Foto: Arie Leeuwesteijn

Hannover

Nadat Tilburg Trappers het betere team bleek te zijn na de ontmoeting met Hannover Scorpions, speelt Trappers wederom tegen een team uit Hannover. Zondag speelt Hannover Indians in Tilburg. Daar zullen de blauw-gelen proberen om de volle drie punten binnen te slepen. Vanwege de opgelopen straf in de eerste periode, zal Danny Stempher zondag niet meespelen.

Previous Elia Urlings tekent bij Golden Sharks Mechelen
Next Edmonton Oilers en Colorado Avalanche blijven winnen