Vegas legt Pittsburgh lam, Colorado wint ruim van Tampa Bay


Face-Off IJshockey NHL

Elf wedstrijden afgelopen nacht. Waaronder de gebroeders Jack en Quinn Hughes tegen elkaar bij de Devils – Canucks wedstrijd. En daarin wist Jack eindelijk zijn eerste NHL goal te scoren. En op bezoek bij zijn oude club Pittsburgh wist Marc-Andre Fleury een shutout te scoren voor Vegas. Cor Machielsen brengt jullie weer up to date.

Arizona Coyotes – Ottawa Senators 5-2

Ottawa werd alweer getrakteerd op de derde nederlaag in rij. Conor Garland scoorde een goal en had een assist voor de Coyotes. Kyle Capobianco scoorde zijn eerste goal in de NHL voor Arizona. Voor Ottawa scoorde Chris Tierney hun eerste powerplay goal van het seizoen.

Columbus Blue Jackets – New York Islanders 2-3 OT

New York kwam twee keer op voorsprong en moest zo evenzoveel keer een gelijkmaker incasseren. De 2-2 stond al na 37 minuten op het scorebord. Brock Nelson zorgde ervoor dat het extra punt mee terug kan naar New York die daarmee hun vierde overwinning op rij wisten te pakken.

Los Angeles Kings – Calgary Flames

New Jersey Devils – Vancouver Canucks 1-0

Een one goal game. Met dank aan de penalty kill. Maar liefst zeven keer hadden de Devils een ondertal situatie. Maar Vancouver kon Mackenzie Blackwood maar niet passeren. Alle 25 schoten werden gestopt. Jack Hughes wist dan eindelijk zijn eerste NHL-goal te scoren. Op een no look pass van Taylor Hall scoorde Hughes top shelf in een powerplay situatie.

Nashville Predators – Florida Panthers 2-3 SO

Na een 0-2 voorsprong voor Florida in veertig minuten wisten de Predators alsnog in de derde periode terug te komen en een punt te pakken. Florida goalie Sam Montembeault wist alle drie de shootouts van Nashville te stoppen en pakte zo het extra punt voor de Panthers.

Philadelphia Flyers – Dallas Stars 1-4

De vijf nederlagen op rij is over voor Dallas. Veteraan Corey Perry scoorde een goal en had twee assists en bezorgde daarmee de Flyers hun vijfde nederlaag op rij. Roope Hintz scoorde een goal en had een assist, terwijl Ben Bishop 38 reddingen moest verrichten. Goalie Carter Hart van de Flyers kwam maar tot twaalf reddingen. De Flyers begonnen nog goed aan de wedstrijd doordat Sean Couturier nog de 1-0 op het bord zette.

Pittsburgh Penguins – Vegas Golden Knights 0-3

Tegen zijn oude club pakte Marc-Andre Fleury een shutout door alle 29 schoten te stoppen. Het was een one goal game tot de laatste minuut toen Vegas twee empty netters scoorde. Het was Fleury’s 57ste shutout in zijn carrière en zijn dertiende voor Vegas. Hij beëindigde daarmee ook de vijf winstpartijen op rij voor de Penguins.

San Jose Sharks – Buffalo Sabres

St. Louis Blues – Montreal Canadiens 2-5

Goalie Jake Allen trakteerde op een paar cadeautjes voor de Canadiens. Het stond na een halve wedstrijd 3-1 voor Montréal met daarbij twee powerplay goals. Carey Price wist 32 schoten van de Blues te stoppen. Shea Weber had een goal en assist voor de Habs. En dit was de vierde nederlaag op rij voor de huidige Stanley Cup winnaar.

Tampa Bay Lightning – Colorado Avalanche 2-6

Het team in vorm op dit moment in de NHL is de Avalanche. Tyson Jost scoorde zijn eerste hattrick in de NHL en Pavel Francouz maakte 44 reddingen en Colorado is daarmee nog steeds ongeslagen in reguliere speeltijd. Andrei Vasilevskiy had maar achttien reddingen voor Tampa Bay.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 4-3 OT

Tegen hun angstgegner wist Toronto nu wel te winnen, al was het in overtime. Morgan Rielly wist in de extra tijd te scoren door een schot van Mitch Marner van richting te veranderen. Dmytro Timashov mocht voor Toronto ook zijn eerste NHL-goal scoren. Boston kwam twee keer terug van een achterstand waarbij David Pastrnak zijn negende goal scoorde.

Previous Den Haag doet goede zaken in Nijmegen, Heerenveen halve finalist
Next Tilburg Trappers wint bloedstollende wedstrijd van Hannover Indians