Tilburg Trappers wint bloedstollende wedstrijd van Hannover Indians

Zondagmiddag om drie uur was het op het Stappegoor tijd voor de wedstrijd van Tilburg Trappers tegen Hannover Indians. Afgelopen vrijdag wonnen de Trappers met 3-4 in overtime tegen de andere ploeg uit Hannover, Hannover Scorpions (lees je hier). De wedstrijd tegen de Indians eindigde met precies dezelfde score. Het was dus een bloedstollende wedstrijd, die pas werd bepaald in overtime.

Too many men on the ice

De wedstrijd was nog maar amper begonnen toen Tilburg al een straf kreeg voor ’too many men on the ice’. Een onnodige fout, die tijdens de vorige wedstrijd tegen Hannover Scorpions ook twee keer werd gemaakt. Tilburg moest met een man minder op het ijs spelen, maar deed dat sterk. Het resulteerde bijna in een short-handed goal. De eerste goal werd niet veel later gescoord in de tiende minuut door Mitch Bruijsten. En in de dertiende minuut kon Reno de Hondt in een powerplay situatie de stand al op 2-0 zetten. Het zag er héél rooskleurig uit voor Tilburg. Maar niets leek minder waar. De indianen vochten terug. De stand werd in de zeventiende minuut door Chad Niddery naar 2-1 gebracht. Daar bleef het niet bij. Met een snoeiharde afstandsschot kon Igor Bacek de uitploeg op een gelijke stand brengen. Met een gelijke tussenstand van 2-2 gingen beide teams de kleedkamers in.

Counter-attacks

Tilburg speelde zeer zeker geen verkeerde wedstrijd. Er was echter één probleem voor de ploeg van Bo Subr. De Indians waren zeer sterk met hun counter-attacks. Zo kwamen ze al vroeg in de tweede periode op voorsprong. In de 25e minuut stond het 2-3 door een doelpunt van Arnoldas Bosas. De thuisploeg kreeg volop kansen, maar kwam in het middenstuk niet verder dan een puck op de paal. Zelfs in de 36e minuut, toen er in het voordeel van de Trappers een 5-on-3 situatie ontstond, bleef een doelpunt uit. Met een voorsprong van 2-3  voor de uitploeg gingen de teams de laatste pauze in.

Gelijk

Ook in de laatste periode leek de puck er maar niet in te gaan voor de Trappers, zelfs niet tijdens powerplay. Er volgde ook een gevaarlijke powerplay van Hannover, maar Tilburg hield stand. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwamen de Tilburgse mannen bijeen in een time-out. Met deze krachtige toespraak én een powerplay lukte het Tilburg om de stand gelijk te trekken. Kevin Bruijsten scoorde in de 57e minuut de gelijkmaker. De 3-3 stond net voor tijd op het scorebord. De reguliere tijd was voorbij en de teams maakten zich klaar voor overtime.

Hofland scoort opnieuw de beslisser

Ditmaal werd de wedstrijd 15 seconden eerder beslist dan afgelopen vrijdag tegen de andere ploeg uit Hannover. Wel werd de wedstrijd beslist door dezelfde speler. Het lukte Diego Hofland wéér om in overtime het beslissende doelpunt te scoren. De wedstrijd eindigde in een 4-3 OT winst voor de thuisploeg.