Sprong noteert eerste goal, maar wacht nog op eerste winst


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in Sprong Show. De afgelopen week kwam de Nederlander één maal in actie met San Diego Gulls in de AHL. De feestelijke home opener tegen Stockton Heat ging met duidelijke cijfers verloren. Lichtpuntje voor Nederland: Sprong maakte de enige goal.

SPRONG DEBUTEERT IN EIGEN HUIS

Afgelopen vrijdagnacht opende San Diego Gulls het seizoen in eigen huis. Na drie uitwedstrijden ‘figurant’ te zijn geweest bij home openers, mochten de Gulls nu zelf het feestje van het nieuwe seizoen vieren.

San Diego Gulls

Maar net als de eerste drie duels van het seizoen tegen Bakersfield (1-5), San Jose (1-2) en Stockton (3-5) werd er in het thuisduel tegen hetzelfde Stockton Heat verloren. Sterker nog; de nederlaag was keihard te noemen. Met 5-1 kreeg San Diego een hardhandig pak slaag in de eigen Pechanga Arena. De ruim 11.000 toeschouwers zagen de bezoekers, het AHL-team van Calgary Flames, naar 0-5 weglopen. Pas in de 53e minuut viel er iets te juichen voor het thuispubliek. Daniel Sprong ontving de puck van Jack Kopacka en benutte de break away op puike wijze met de backhand.

Tekst gaat onder de video verder

Kort daarvoor had Sprong ook al de mogelijkheid om op vergelijkbare wijze de score te openen voor zijn ploeg, maar pakte Heat-goalie Jon Gillies de puck wél. Onze landgenoot startte opnieuw op de derde lijn, maar was veruit de offensief actiefste speler van de wedstrijd. De Nederlander noteerde liefst acht schoten op doel en tekende, als één van de weinigen, voor een +/- rating van 0. Wat opviel is dat de ploeg geen geheel is en zeker in de tweede en derde periode onder de voet gelopen werd. In de slotperiode had San Diego slechts vijf schoten op doel, iets dat ook coach Kevin Dineen was opgevallen. “Het is alsof er zand in onze motor zit, niets gaat automatisch en we spelen te statisch. We moeten echt veel meer in beweging komen als we spelen. Iets waar we opnieuw mee aan de slag gaan op de trainingen.”

Tekst gaat onder de foto verder

Daniel Sprong San Diego Gulls

SAN DIEGO: DEAD LAST

Vier duels, vier nederlagen. Daarmee staat San Diego op de 31e en laatste plaats in de AHL. De ploeg van Sprong is het enige team dat nog geen punt pakte dit seizoen. Pijnpunt zit hem in het offensieve gedeelte tot nu toe. Met zes treffers is de ploeg ook op dat vlak 31e en laatste. Er is dus nog heel veel te winnen voor het filiaal van de Ducks de komende periode. OK, het is vroeg in het seizoen, maar het staat in schril contrast tot het afgelopen seizoen. Daarin haalden de Gulls de Conference Finals, waarin het van Chicago Wolves verloor in zes duels.

Daniel Sprong San Diego Gulls

Wellicht dat Sprong zijn ploeggenoten op sleeptouw kan nemen. Als er één aspect is dat de Amsterdammer tot in de puntjes beheerst? Het dodelijke schot en de aanvalsdrift. Daar zagen we afgelopen vrijdag op zaterdag weer een flits van terug. Komend weekend staat er een dubbel thuisprogramma op de rol. Tegenstander is Ontario Reign, het filiaal van LA Kings, dat uit de eerste vijf duels zeven punten wist te pakken. Vrijdagnacht om 4:00 uur is het eerste duel, Zaterdagnacht om 2:00 uur (inclusief het terugzetten van de klok) is wedstrijd twee.

De stand in de Pacific Division van de AHL:

# Team GP W L OTW OTL PTS +/-
1 Stockton Heat 6 5 1 0 0 10 +12
2 Tucson Roadrunners 5 4 1 0 0 8 +8
3 Ontario Reign 5 3 1 0 1 7 +2
4 Colorado Eagles 5 3 2 0 0 6 -2
5 Bakersfield Condors 5 2 2 0 1 5 +2
6 San Jose Barracuda 4 2 2 0 0 4 -3
7 San Diego Gulls 4 0 4 0 0 0 -11
Previous Wielenga en Dijkema schieten raak voor SDE
Next Point streak Colorado voorbij, Ottawa blijft onderin bungelen