Play-offs schema bekend in de CHL


Face-Off IJshockey CHL

Vandaag is de loting verricht voor de play-offs van de Champions Hockey League (CHL)door Liverpool legende Sami Hyypiä. In augustus is dit toernooi losgebarsten en zijn er inmiddels 96 groepswedstrijden gespeeld. Van de acht poules, gevuld met 32 ploegen die aan het toernooi begonnen, zijn de beste zestien ploegen overgebleven. Zij gaan in een best-of-two uitmaken wie de halve finales van het toernooi haalt. Frölunda Indiansde regerend CHL-kampioen, heeft zich ook onder de laatste zestien teams geschaard, door in groep H de winst op te eisen.

In die groep zat ook het Oostenrijkse Graz 99ers, waar bondscoach Doug Mason actief is als coach. De ploeg van Mason baarde opzien door in het eerste duel na shootouts in Gothenburg van Frölunda te winnen. Daarna pakte het nog een punt (nederlaag in de shootouts tegen Cardiff), waarna het de resterende vier duels verloor en laatste eindigde.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Tommie Holl

CHL: de loting

CHL Draw IJshockey

Kampioen Frölunda speelt in de eerste ronde tegen Färjestad, de ploeg waar Britt Wortel en Marée Dijkema vorig jaar speelden bij de vrouwen. Opvallend is dat er twee volledig Zweedse onderonsjes zijn. Naast het eerder genoemde duel spelen ook Skelleftea en Djurgarden tegen elkaar. De vier Zwitserse teams en drie Duitse teams ontlopen elkaar. De heenwedstrijden vinden plaats  op 12/13 november en de terugwedstrijden op 19/20 november.

Voor wie de loting nog eens terug wil kijken hebben we de beelden.

Previous New Jersey boekt eerste zege, Minnesota in problemen
Next Elia Urlings tekent bij Golden Sharks Mechelen