New Jersey boekt eerste zege, Minnesota in problemen


Face-Off IJshockey NHL

Negen wedstrijden de afgelopen nacht. Cor Machielsen en Ed Versteeve zagen de Battle of the Hudson River tussen de Rangers en de Devils, waarbij New Jersey eindelijk een wedstrijd wist te winnen. Nick Suzuki maakte zijn eerste NHL goal maken en Tampa Bay won de topper van Boston.

New Jersey Devils – New York Rangers 5-2

New Jersey wist nu wel een voorsprong vast te houden. In de Battle of the Hudson wist Jack Hughes (eindelijk) zijn eerste punt te pakken met een assist op Miles Wood. P.K.Subban scoorde een empty netter en daarmee zijn eerste goal voor de Devils en zijn 99ste in de NHL.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3-4 SO

David Pastrnak scoorde er weer twee maar het was dit keer niet genoeg voor de overwinning. Zijn tweede was namelijk de gelijkmaker in de 57ste minuut. Maar daarna hield Andrei Vasilevskiy zijn doel gesloten. Steven Stamkos wist de enige shootout te scoren zodat het extra punt meeging naar Florida.

Arizona Coyotes – Nashville Predators 5-2

Arizona pakte de tweede zege op rij tegen Nashville. Phil Kessel scoorde twee keer voor de thuisploeg, die op de power play drie maal het net vonden. Voor Nashville was het de derde nederlaag in zeven duels.

Calgary Flames – Detroit Red Wings 5-1

De derde nederlaag op rij voor Detroit Red Wings. Bij Calgary leverden Derek Ryan en Mark Giordano die ieder een goal en een assist af.

Los Angeles Kings – Buffalo Sabres 0-3

Carter Hutton pakte alle 47 schoten op doel en Casey Mittelstadt scoorde twee goals en had een assist voor de Sabres.

Montreal Canadiens – Minnesota Wild 4-0

Na 127 NHL wedstrijden wist Victor Mete dan eindelijk zijn eerste goal te maken. Nick Suzuki, de first round draft pick van 2019, had er maar zeven voor nodig. Carey Price pakte zijn eerste shutout van het seizoen. Bij Minnsesota is het kommer en kwel: het blijft 31e en laatste in de NHL.

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 3-4 SO

De Canucks kwamen terug van een 3-1 achterstand om er via de shootouts met de zege vandoor te gaan. Het betekende de derde nederlaag op rij voor de regerend kampioen. Josh Leivo maakte de winnende shootout.

Vegas Golden Knights – Ottawa Senators 3-2 SO

Een duel waarbij de aanval van zich liet horen. Niet minder dan 93 (!) schoten op doel (54 vs 39) werden er afgevuurd door beide teams. Jonathan Marchessault maakte de winnende shootout.

Winnipeg Jets – New York Islanders 1-3

De Jets draaien nog niet op volle toeren en verloren voor de derde maal op rij. Nikolaj Ehlers zette de thuisploeg op voorsprong, maar Matthew Barzal kantelde met twee goals het duel in het middenstuk.

Previous Eerste verlies Colorado, sensationele goal Sonny Milano (CBJ)
Next Play-offs schema bekend in de CHL