Eaters houdt Panters op nul, Mechelen en Luik boeken eenvoudige zeges


Chiefs Leuven Bulldogs Luik IJshockey
Foto: Kurt Tops

Vier duels op de zondag. Daarin won UNIS Flyers Heerenveen de eerste wedstrijd in de IRC van Neusser EV, pakten de Eaters de tweede shutout van het weekend tegen Zoetermeer en zegevierden Luik en Mechelen relatief eenvoudig. Cindy Vanhemelen, Ed Versteeve en Reginald Delmarche praten jou bij.

MICROZ EATERS LIMBURG – ZOETERMEER PANTERS 6-0

De Eaters waren in een winning mood na de 10-0 winst gisteren in Tilburg. Ze kwamen duidelijk met dit gevoel op het ijs. Mooi passing-werk, teamwork en spelopbouw resulteerden in een eerste treffer voor Geleen in de derde minuut. Mike Verschuren liet op assist van broer Nick en Marco Postma het Zoetermeerse net van Riedijk trillen. Er werd fel en verbeten ijshockey gespeeld wat resulteerde in een 2+10 straf voor Mordy Munichman voor checking to the head. De Panters kregen echter in de powerplay ook nog een goal om de oren in de negentiende minuut. Lars van Sloun was de maker op aangeven van Nick Verschuren en Marco Postma. Geleen liet niet los en een minuut later is het zelfs 3-0 door Joey Geurts in een duospel met Jens Engelen.

Lars van Sloun Microz Eaters Limburg
Foto: Peter Majolee

Na de rust steken de Panters een tandje bij, maar ze zijn niet opgewassen vandaag tegen het sterke ijshockey van de thuisploeg. Ze krijgen de puck niet in het net achter Rowan Delil. Dat lukt Yoren De Smet aan de andere kant wél. Hij knalt er nog eentje in op aangeven van Van Sloun. Mike Verschuren is de tweede Eater die met een 2+10 de bank op moet voor boarding. Ook in deze powerplay kunnen de bezoekers niet scoren. De wil en de drive zijn er wel bij Zoetermeer, ze jagen en de schaatsen vreten ijs maar zonder de zo gewenste score op het bord. Drie minuten voor de tweede pauze krijgt de Zoetermeerse goalie Kevin Riedijk een schot tegen het hoofd. Hij moet even bekomen, hervat de wedstrijd maar wordt dan toch gewisseld met Cas Neuman.

Kevin Riedijk Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

Direct na de dweil knalt Captain Vadim Gyesbreghs er nog eentje in, op aangeven van wederom Mike Verschuren en Postma. De kers op de taart werd voor het laatst bewaard. De broers Verschuren spelen met Gyesbreghs de puck rond in een zeer fraai opgebouwd passenspel, waarbij Nick Verschuren nu als doelpuntmaker de sheet op gaat. Zoetermeer Panters was vandaag geen bedreiging in Limburg, de lessen van vorig jaar waren duidelijk geleerd in Geleen.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – NEUSSER EV 4-3

Nadat beide ploegen de eerste speldenprikjes hadden uitgedeeld, moest Jorrit Vos na vier minuten écht aan de bak. De goalie slaagde met verve en hield met de legguards de puck buiten. Alhoewel Flyers de betere kansen kreeg, pakten de Duitsers de voorsprong via Sergej Piskunovs. Goalie Vos behoedde zijn ploeg opnieuw met een prima save voor een grotere voorsprong voor de pauze.

Kiilholma UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Na de thee probeerden de Friezen de draad op te pakken. Dat lukte prima, maar het kwam pas in ondertal op gelijke hoogte. Ronald Wurm en Brent Janssen braken uit, waarna Wurm de gelijkmaker binnenwerkte. Vier minuten later mocht Jasper Nordemann op zijn Nordemanns de tweede treffer noteren. Na de goal kwamen de Duitsers met twee man meer op het ijs te staan, maar profiteerden niet. Vlak na de penalty kill, volgde een powerplay die Pippo Limnell wist om te zetten in een Friese treffer.

UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Direct in het slotstuk leek de thuisploeg het duel in het slot te gooien. Trevor Petersen wist de vierde treffer binnen te werken op assist van Juha Kiilholma. Duitsers geven echter nooit op en ook dit keer moest Flyers op de hoede zijn. Via treffers van Bineschpayouh en Traut was het weer 4-3. Met vijf minuten op de klok waren de beste kansen nog voor de thuisploeg en kwam de zege niet meer in gevaar.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ANTWERP PHANTOMS 9-4

De mannen van Golden Sharks hadden één duidelijke opdracht: winst was het enige dat telde. Een zege zou een forse stap voorwaarts richting laatste vier in de beker betekenen. De thuisploeg startte prima en had na tien minuten spelen een 2-0 voorsprong te pakken. Phantoms verweerde zich kranig en legde 40 tellen na de tweede treffer de aansluitingstreffer binnen via Akke Klijsen. Daarna was het weer aan Mechelen dat via Kim Miettinen en Zoltan Erdei naar 4-1 uitliep.

Tekst gaat onder de foto verder

Golden Sharks Mechelen Antwerp Phantoms IJshockey
Foto: Siegfried van den Bosch

Nog wilde Phantoms het hoofd niet buigen, want via twee flitsers van Anton Johansson en Aleksi Leskinen was het plots weer 4-3. Tijd voor Golden Sharks om toe te slaan en dat deed de thuisploeg dan ook met verve. In amper zes minuten tijd stond het van 4-3, ineens 8-3. Daarmee ging het duel in het slot voor beide teams. Antwerp was niet meer bij machte om opnieuw op te richten, Mechelen had de score nog verder op kunnen voeren dan het deed. Koskinen bracht Phantoms op 8-4, maar Kevin de Winter had het slotakkoord van de avond. Een lekkere ruime zege, zonder al te veel problemen voor Mechelen. Voor Antwerp snel zaak om veel ijstijd in de benen te krijgen om nog enige aanspraak te maken op de halve finales van de beker.

Tekst gaat onder de foto verder

Golden Sharks Mechelen Antwerp Phantoms IJshockey
Foto: Siegfried van den Bosch

CHIEFS LEUVEN – LUIK BULLDOGS 1-4

Het vaak beladen duel tussen Leuven Chiefs en de bezoekers uit Luik. Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd. Alexandre Bremer knalde zijn Bulldogs in de eerste powerplay op voorsprong. Leuven trok vooruit maar de scherpte ontbrak. Op het kwartier kon Dries Blockx de Chiefs verdiend op gelijke hoogte knallen. Even later moest de Leuvense goalie zich nog twee keer omdraaien. Bryan Kolodziejczyk, de bedrijvige Luikse aanvalsleider, en Canadees Brett Oliphant schoten het Luikse team van Paul Vincent naar een 1-3 voorsprong.

Jessiko Bernard Bulldogs Luik IJshockey
Foto: Ice Hockey Photography

In de tweede periode werd het spel van beide teams slordiger. De talrijke penalties leidden niet tot doelpunten. De goalies Pasquale Spano en Ryan Malinowski toverden wat knappe saves op het ijs. Tot even voorbij halfweg de wedstrijd de amper zeventienjarige Gabin Balhan met zijn eerste treffer Luik naar 1-4 knalde.

Chiefs Leuven

In de derde periode trachtte Leuven weliswaar meer druk te ontwikkelen. Schwung ontbrak volledig bij de Leuvenaars en de talrijke, simpele schoten op doel werden makkelijk gekeerd. De goed leidende ref Roland Beks moest twee spelers voortijdig naar de kleedkamers doorverwijzen. Dat was het meest vermeldenswaardige van de slotperiode. Voor Luik hoefde meer niet. En zoals Chiefs-captain Dean Thurura eerlijk bekende na de wedstrijd, gaf zijn team als collectief niet thuis. Voor Luik was deze uitzege ongetwijfeld een opsteker. Leuven slaagde er niet in om te punten dit weekend.

Previous Eerste goal Tijn Jacobs en drie punten in Duisburg
Next Anthony Mantha vloert Dallas met vier treffers