Eerste goal Tijn Jacobs en drie punten in Duisburg


Afgelopen vrijdag won Tilburg Trappers met 6-1 van TecArt Black Dragons uit Erfurt. Dankzij onder andere het eerste Oberliga doelpunt van Bartek Bison, werd Black Dragons met lege handen naar huis gestuurd. Op zondagmiddag maakten de Tilburgers de reis richting Duisburg waar de ontmoeting met Füchse op het programma stond. Het team dat in de voorbereiding, twee keer werd verslagen. Daar zorgde onder andere Tijn Jacobs met zijn eerste doelpunt in het ‘eerste’ dat er wederom werd gewonnen. Het werd 2-4 voor Tilburg Trappers. Graeme McTaggart praat jullie bij.

Jacobs eerste goal

Ondanks dat Füchse goed uit de startblokken kwam, was het Trappers die de stand op het scorebord wijzigde. Na bijna een halve periode te hebben gespeeld zag de jarige Reno De Hondt Jordy Verkiel vrij staan, die hem vervolgens tussen de benen van de goalie, binnenschoot. Een kleine twee minuten later was daar voor Tijn Jacobs eindelijk het moment aangebroken, hij schoot zijn allereerste goal voor het eerste team binnen. Daardoor stond het opeens 0-2 voor de gasten. Uiteindelijk mocht Trappers niet lang stil blijven staan bij dit mooi moment omdat de aansluitingstreffer van Füchse werd binnengeschoten. De 1-2 werd door Maximilian Schaludek gescoord.Ondanks de vele straffen aan beide kanten, lukte het beide teams niet om een powerplay-goal te maken. Daardoor werd er na twintig minuten met een 1-2 tussenstand, gepauzeerd.

Jacobs
Tijn Jacobs. Foto: Arie Leeuwesteijn

Dying seconds

In de tweede periode kwam Trappers veel beter uit de kleedkamer. Er werd door diverse spelers als Mitch Bruijsten, Bartek Bison en Jonne De Bonth op het vijandelijk doel geschoten. Echter wilde het bevroren rubber er niet in gaan. Na de openingsfase in het middenstuk zakte het aanvallende spel van de Brabanders wat weg. Zelfs in die mindere fase, die Trappers vaker in de tweede periode heeft, lukte het de gastheren niet om de achterstand om te buigen naar een gelijke stand. Tot overmaat van ramp voor de Duitsers belandde wederom de puck achter goalie Christian Wendler. Zo stond het negen seconde voor het einde van de tweede periode 1-3. Danny Stempher mocht de goal achter zijn naam zetten.

Danny Stempher in Krefeld.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Finito

In de laatste periode moest Füchse flink aan de bak om het tij te doen keren. Daar slaagde het team van Dieter Hegen in om in ieder geval meer schoten op goal te maken. De pucks werden wel in de richting van Ian Meierdres geschoten, maar dat was het dan ook wel. Füchse probeerde wel maar het lukte niet. Ruim vijf minuten voor tijd gaf Mitch Bruijsten de genadeklap door, na een hele mooie pass van Diego Hofland en Verkiel, de puck binnen te knallen. Daarmee was wederom Verkiel belangrijk door wederom betrokken te zijn bij een doelpunt. Mede door zijn tweede assist en het openingsdoelpunt van de wedstrijd, was de winst zo goed als zeker. In de laatste fase van de wedstrijd lukte het Tim Krüger om de eretreffer binnen te schieten. Daardoor eindige de wedstrijd in 2-4 en tekent Trappers voor wederom een zes punten weekend.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Winning streak

Volgend weekend gaat Trappers richting, het eveneens ongeslagen, Herne en krijgt zondag Rostock Piranhas op bezoek.

Previous Herentals en Nijmegen moeten diep gaan voor bekerzeges op Leuven en Zoetermeer
Next Eaters houdt Panters op nul, Mechelen en Luik boeken eenvoudige zeges