Overtuigende thuiszege op Erfurt voor Tilburg Trappers

Na een eerste zespunten weekend voor Tilburg Trappers, stond vrijdagavond de tweede thuiswedstrijd op het programma tegen de TecArt Black Dragons Erfurt. De ploeg uit Tilburg won deze wedstrijd met overtuiging en stapte met een 6-1 zege het ijs af.

Op voorsprong

In de eerste periode begon Trappers met een vlammende start. Na slechts anderhalve minuut schoot Bartek Bison de eerste treffer erin (1-0). Vervolgens had Tilburg powerplay waar Mitch Bruijsten de Duitse goalie Martin Otte-Günzler helemaal verraste met een afstandsschot (2-0). De bezoekende ploeg wist er maar weinig tussen te krijgen en had amper schoten op goal. Uiteindelijk wist Diego Hofland in de laatste minuut voor de dweil nog de 3-0 naar binnen te werken met een assist van Kilian van Gorp.

Tekst gaat onder de foto verder

Strijd nog niet gestreden

Ondanks de vele powerplays wist de thuisploeg het gaatje in Duitse goal niet te vinden. Na slechts enkele minuten in de tweede periode viel het complete licht in Stappegoor uit waardoor het spel een minuut of vijf stil lag. Hoewel Erfurt niet scoorde gedurende de tweede periode waren ze een stuk sterker, overwegend zelfs beter. Wat wel duidelijk was, de strijd was nog lang niet gestreden. Aan het einde van de periode lukt het Danny Stempher toch om de 4-0 te maken met hulp van zijn ploeggenoot Reno de Hondt.

Bezegeld lot

Ook al stond de bezoekende ploeg achter, ze gaven absoluut niet op. Met man en macht probeerden ze een manier te vinden om langs de Tilburgse verdediging te komen, maar die stond als een huis. Ondanks de goede verdediging kwamen er een paar goede schoten doorheen, maar ook daar wist goalie Ruud Leeuwesteijn raad mee. Na een prachtige passing play van Mickey Bastings en Diego Hofland maakte Mitch Bruijsten de 5-0. Om het lot te bezegelen schoot Jordy Verkiel er ten slotte de 6-0 in, kort na de 5-0. Slechts een halve minuut voor het eindsignaal klonk, kreeg Erfurt het voor elkaar om de 6-1 te maken. Reto Schüpping werkte de puck binnen op een powerplay. Eindstand 6-1 voor de ploeg van Bo Subr. Man of de match werd Mitch Bruijsten.