Vegas veegt vloer aan met San Jose, prachtige comeback Winnipeg


Face-Off IJshockey NHL

Philadelphia won in Praag van Chicago voor de NHL Global Series. New Yersey verspeelde een 4-0 voorsprong tegen Winnipeg en Vegas veegde de vloer aan met San Jose. Cor Machielsen zet alles weer op een rij.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 1-5

In zijn 800e wedstrijd maakte Marc-André Fleury 34 saves. Tomas Nosek had twee goals en een assist en was daarmee belangrijk voor de mannen uit Vegas. Sharks-goalie Martin Jones kon naar de kant na veertig minuten en werd vervangen door Aaron Dell.

New Jersey Devils – Winnipeg Jets 4-5 SO

Na een 4-1 ruststand binnen 40 minuten maakte de Jets het verschil goed in de derde periode. Bij de stand van 4-2 ging Devils-goalie Cory Schneider naar de kant met een blessure. Zijn vervanger Mackenzie Blackwood moest op negen schoten twee keer vissen. De game winning shootout kwam op naam van Blake Wheeler en maakte zo de comeback compleet voor de Jets.

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 1-4

Mitch Marner was dit keer de man of the match met twee goals en een assist voor de Maple Leafs. Morgan Reilly deed het ook uitstekend met drie assists. Cam Atkinson scoorde voor de zesde keer op rij voor Columbus in een seizoensopener en evenaarde daarmee het NHL-record van Mud Bruneteau (Red Wings) en Yvan Cournoyer (Canadiens).

New York Islanders – Washington Capitals 1-2

Ilja Samsonov maakte zijn debuut in de goal van Washington en won meteen. De rookie maakte 25 saves. T.J Oshie scoorde de game winning goal halverwege de tweede periode.

Philadelphia Flyers – Chicago Blackhawks 4-3

De Flyers pakten de winst in Praag voor de NHL Global Series tegen de Blackhawks. Travis Konecny prikte twee goals binnen voor Philly. Het was prachtig om te zien dat Corey Crawford na twee seizoenen vol blessureleed bij Chicago weer tussen de palen stond.

Previous Tampa Bay start met winst, Pittsburgh in eigen huis onderuit
Next Overtuigende thuiszege op Erfurt voor Tilburg Trappers