Tampa Bay start met winst, Pittsburgh in eigen huis onderuit

Face-Off IJshockey NHL

Acht duels afgelopen nacht in de NHL. Pittsburgh opent het seizoen met een nederlaag in eigen huis, terwijl Florida geen potten kon breken bij Tampa Bay Cor Machielsen en Ed Versteeve zetten alles op een rijtje.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 1-3

Ex-Penguin, Conor Sheary, was de man of the match op bezoek bij zijn oude club. Met twee goals liet hij zien dat hij nog steeds van waarde kan zijn. Geen beste start voor Pittsburgh voor eigen publiek.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 5-2

Na veertig minuten stond er nog 2-2 op het scorebord. Tampa sloeg toe met drie goals in de laatste tien minuten. Waaronder één van de nieuwe aanwinst voor Tampa, Pat Maroon.

Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens 4-3 SO

Dougie Hamilton scoorde als enige in de shootouts en zorgde er zo voor dat het extra puntje in Carolina bleef. De Hurricanes keken na veertig minuten nog tegen een 2-3 achterstand aan.

Colorado Avalanche – Calgary Flames 5-3

Colorado kwam iedere keer weer op voorsprong als de Flames de gelijkmaker produceerden. Joonas Donskoi en Mikko Rantanen scoorden ieder twee keer.

Dallas Stars – Boston Bruins 1-2

Een jump start leverde Boston de zege op. Na zes minuten stond er 0-2 op het bord. Dallas zette na de 2-1 van Hoope Rintz aan, maar Tuukka Rask gaf geen krimp bij de Bruins.

Nashville Predators – Minnesota Wild 5-2

Minnesota dacht met de zege aan de haal te gaan. Het leidde met 2-1 na 40 minuten ijshockey. Vier unanswered goals leverden de volle winst op voor Nashville. Matt Duchene tekende direct voor drie assists bij Nashville.

New York Rangers – Winnipeg Jets 6-4

Dankzij Jakob Trouba lukte het de Rangers om een achterstand van 3-4 om te zetten naar een 6-4 overwinning. De oud-verdediger van de Jets scoorde een goal en had twee assists. Ook Artemi Panarin had een verdienstelijk debuut bij New York met een goal en een assist.

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 2-1

Zoals zo vaak was John Gibson de grote man bij de Ducks. Hij maakte 32 saves. Aan het einde van het middenstuk viel de beslissing, toen Cam Fowler knap raak schoot.