Dinslakener Kobras verrassen thuisploeg HYC Herentals


Dinslaken Herentals

IRC debuteert in Herentals

Gisteravond werd in het Kempens Netepark de seizoensopener in de Inter Region Cup gespeeld. HYC Herentals ontving de Dinslaken Kobras en het talrijk opgekomen publiek was benieuwd naar de strijd. En strijdlust is bij Duitse sportlui gegarandeerd en dat hebben ze geweten bij HYC.

Thijs Van Laere en Arne Waumans onder druk
Thijs Van Laere en Arne Waumans onder druk (Foto: Kurt Tops)

HYC domineerde de eerste periode en kwam verdiend op voorsprong dankzij doelpunten van Nathan Pancel (2x) en Jordy Van Dyck. De bezoekers uit Dinslaken toonden dat ook zij best leuk hockey speelden. De Canadees in Duitse loondienst, Jesse Parker, had zijn Kobras even op gelijke hoogte gebracht. Aan de eerste dweilpauze stond er 3-1 op het scorebord.

HYC kan geen afstand nemen

Ondanks dat de thuisploeg verder flink op de Duitse goalie knalde in de tweede periode, waren het toch de Dinslakeners die scoorden. En dat twee maal op rij. Eerst via de 22-jarige Leon Taraschewski voor de aansluiter.  Halfweg de wedstrijd scoorde de sterke forward uit Pilsen, Martin Benes, de gelijkmaker.

Kobra topscorer Martin Benes bij ref Martin De Wilde

Binnen de 11 seconden knalde Canadees Pancel, gepiloteerd door (alweer) Mitch Morgan, zijn hattrick tegen de netten en zijn HYC op voorsprong.  De Kobras bleven onversaagd verder schaatsen, verder werken. En ja hoor, het initiatief verschoof meer en meer naar de bezoekers. Tien minuten voor tijd knalde belofte Henrik Müller de Duitsers weer eens op gelijke hoogte.

Enkele HYC spelers hadden hun opdrachten niet goed onthouden in de slotperiode. Ondanks bijsturing van Coach Jeffrey Van Iersel vlotte het niet echt meer voor de Kempenaars. De erg bedrijvige eerste aanvalslijn van HYC schoot in powerplay de thuisploeg via Captain Mitch weer op voorsprong. Amper één minuutje later was het alweer de 23-jarige Benes die de steeds sterker wordende bezoekers op gelijke hoogte bracht.

Hard werkende Kobras verrassen

Ben Vercammen; hard werkend tegen Dinslakener Kobras en sterke goalie Marvin Frenzel

Overtime was onvermijdbaar op het “warme” ijs in Herentals. Kobra coach Milan Vanek opteerde voor drie aanvallers. Na de eerste aanval van de rood-witte brigade opgevangen te hebben, schaatsten de Kobras naar voren. Stefan Dreyer fusilleerde thuisgoalie Arne Waumans. Onverwachte maar zeker niet onverdiende OT-zege voor de Regionalligist uit Dinslaken. Grote feestvreugde in het bezoekende kamp. Bij HYC toch wel wat frustratie om de eigen prestatie.

Previous Capitals hebben weinig aanpassingen gedaan
Next Gaat Calgary Flames het record jaar evenaren?