Gaat Calgary Flames het record jaar evenaren?


clagary-flames-bob-5404881173

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Cor Machielsen laat zijn licht schijnen op Calgary Flames.

Vorig Seizoen

De Calgary Flames hadden een prima seizoen onder debuterende coach Bill Peters, met de titel van Pacific Divisie kampioen. De nieuwe spelers Elias Lindholm en Noah Hanifin tezamen met Matthew Tkachuk, Sean Monahan en Johnny Gaudreau haalden allemaal seizoen records qua scores. Echter in de eerste ronde van de play-offs ging het mis tegen de Colorado Avalanche. Daar lieten de goalies Mike Smith en David Rittich het flink afweten. Evenals de voorwaartsen die het niet lieten zien in de eerste ronde van de play-offs. Dus eindigde een fantastisch seizoen met een harde kater in het Calgary kamp.

aangetrokken-vertrokken

Cam Talbot werd gehaald als UFA maar die heeft zijn niveau van de play-offs in 2016-2017 bij de Oilers niet meer gehaald. Dus of dat een verbetering is ten opzichte van de vertrokken Mike Smith zal afgewacht moeten worden. Bij de Oilers supporters ging de vlag uit nadat de trade tussen Milan Lucic en James Neal bekend werd gemaakt.

Maar voor Lucic geldt hetzelfde als voor Talbot. Haalt hij zijn niveau van de 2016-2017 play-offs staat er echt wel weer iemand. Hij was natuurlijk niet voor niks een Stanley Cup winnaar in Boston.

Michael Stone werd eerst uitgekocht voor 1.167 miljoen tegen anders 3.5 miljoen salaris en mag dan weer terugkomen voor een jaar met een salaris van 700.000,00 omdat Jusso Välimäki zwaar geblesseerd is. En de NHL heeft deze constructie goedgekeurd.

vooruitblik

De Flames gaan gewoon weer meedoen om de bovenste plaatsen, in de basis is het een goed team, met een goede coaching staf. Het verlies in de eerste ronde was misschien wel gemakzucht. In de trend van ‘de Avalanche pakken we wel even’. Het was echter geen nipt verlies over zeven wedstrijden maar gewoon met 4-1 op de kloten.

keep an eye on

Johnny Gaudreau is gewoon per definitie een goeie speler om in de gaten te houden. De protegé van Boston College eindigde als vierde in de Hart troffee verkiezing. Hij wil natuurlijk het beste seizoen uit zijn carriere uitbouwen. Hij heeft niet de status van de grote sterren als McDavid en Crosby maar is bij de kenners in de hockeywereld een gigant.

Matthew Tkachuk heeft dan een week voordat de NHL begint voor drie jaar bijgetekend met een salaris van zeven miljoen per jaar. Fans houden van hem of haten de oudste zoon van Keith Tkachuk. Hij beheerst diverse vaardigheden, solide in de defensieve zone en creëert ruimte voor zijn teamgenoten met zijn agressieve manier van spelen in de offensieve zone.

David Rittich zal de sleutel zijn of de Flames weer mee gaan strijden om de toppositie in de Pacific divisie. Haalt hij zijn niveau van het afgelopen seizoen dan gaan ze met gemak weer naar de play-offs. Laat hij het afweten zoals in de play-offs afgelopen seizoen. Dan wordt het een lastig seizoen. De back-up is namelijk Cam Talbot en die heeft de laatste twee jaar niet een goed niveau gehaald.

 voorspelling

Normaliter moeten de Flames redelijk makkelijk de play-offs kunnen halen. Maar zoals al aangegeven daar hebben ze de hulp bij nodig van vooral de goalies. Defensief en aanvallend is het prima op orde.

 

Previous Dinslakener Kobras verrassen thuisploeg HYC Herentals
Next Daniel Sprong on waivers, wat nu voor onze Dutch Duck?