Capitals hebben weinig aanpassingen gedaan


Alex Ovechkin, Sportsnet.ca

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Tim Gerth laat zijn licht schijnen op Washington Capitals.

VORIG SEIZOEN

Washington Capitals wist afgelopen seizoen geen vervolg te geven aan het kampioenschap van 2018. Het vertrek van Barry Trotz lijkt wel degelijk invloed te hebben gehad. Hoewel de nieuwe coach Todd Reirden het echt niet onverdienstelijk doet, werkte het oude systeem verdedigend duidelijk beter. het resulteerde in een eerste plaats in de Metropolitan divisie, maar alsnog een vroege uitschakeling. In de eerste ronde werd er al verloren van Carolina Hurricanes, dat vooral op inzet veel teweeg bracht.

AANGETROKKEN EN VERTROKKEN

Achterin werd afscheid genomen van Matt Niskanen ten faveure van Radko Gudas. Ook Andre Burakovsky vertrok. Carl Hagelin, die eind vorig seizoen de overstap maakte van LA Kings, tekende bij in Washington. Brooks Orpik ging met pensioen. Brett Connolly zocht zijn heil elders en Richard Panik en Brendan Leipsic kwamen erbij.

Het meest opvallende afgelopen zomer was echter de rel rondom Evgeny Kuznetsov. De Rus werd positief bevonden van het gebruik van cocaïne, los van dat hij op filmpjes op het internet te zien was. Internationaal was er een dikke schorsing, maar in de NHL word je niet meteen geschorst bij het nemen van drugs. Het feit dat hij de controleurs had misleid zorgde er echter voor dat hij alsnog drie wedstrijden mocht brommen.

Evgeny Kuznetsov, foto: Sportsnet.ca

VOORUITBLIK

Op Niskanen na is er niet veel veranderd in Washington. Het lijkt er dus op dat dit team weer goed mee kan doen in de Metro. Toch is de kans best groot dat er tijdens het seizoen nog iets moet veranderen, op mentaliteit verliezen van Carolina, dat mag niet nog een keer gebeuren.

KEEP AN EYE ON

Washington blijft een geduchte ploeg met bekende namen. Of er echt talenten zijn die ons gaan verrassen dit seizoen? Waarschijnlijk niet. Wat interessant is om te zien is hoe de verdediging zich stand houdt. Daarnaast kan captain Alex Ovechkin weer eens laten zien of hij nog n de buurt kan komen van het doelpuntenrecord van Wayne Gretzky. Hoewel hij er zelf niets van wil geloven, komt ‘Ovi’ toch echt steeds dichterbij en blijft hij, ondanks zijn leeftijd, scoren.

VOORSPELLING

Ik verwacht dat de Capitals het lastig gaan krijgen en niet zomaar bovenaan eindigen in de Metro. De divisie wordt wederom opgeschud. De Islanders zullen minder zijn, de Penguins zullen ook iets aan kwaliteit inleveren, maar veel andere ploegen doen juist een grote stap omhoog. Natuurlijk gaan de Capitals de play-offs halen, maar ik verwacht niet dat ze mee gaan doen om de titel.

Previous Face-Off Hockey Playlist - De drie van Rowan Delil
Next Dinslakener Kobras verrassen thuisploeg HYC Herentals