Matt Beer per direct vertrokken bij Microz Eaters Limburg


Matt Beer Microz Eaters Geleen
Foto: Kurt Tops

Een flinke tegenvaller voor Microz Eaters Limburg, twee dagen voor de eerste bekerwedstrijd tegen Nijmegen. Matt Beer is per direct vertrokken bij de nummer drie van het afgelopen BeNe League seizoen.

‘BEER PER OMGAANDE WEG’

Het bestuur van de Geleense brigade tast op dit moment nog in het duister over de exact redenen van het plotselinge vertrek, zo valt te lezen in een verklaring.

“Vanwege persoonlijke redenen heeft Matt Beer per direct en eenzijdig besloten zijn contract in te leveren en per omgaande terug te keren naar Canada. Voor de technische staf is dit zeer onverwacht en daarmee dan ook een grote teleurstelling. Dit was niet hetgeen wij deze zomer voor ogen hadden toen wij Matthew Beer een hernieuwd contract hadden aangeboden. Wat precies de onderliggende redenen zijn, is ons op dit moment niet geheel duidelijk. Wij waren er van overtuigd en het was het plan dat Matt aanstaand weekend fit aan de competitie zou beginnen. De technische staf zal zich in overleg met het bestuur beraden over de te nemen beslissingen omtrent een vervanging maar zal hier in elk geval niet over een nacht ijs gaan. Wij danken echter Matt voor zijn getoonde inzet en willen hem voor nu en voor de toekomst veel succes en geluk toewensen.”

Tekst gaat onder de video verder

De 29-jarige Canadees kwam vorig seizoen tot 56 punten (16G, 40A) voor de Limburgers. Aanvankelijk begon Beer als aanvaller, later in het seizoen speelde hij veelvuldig in de defensie van Eaters.

Previous Favorieten NHL, BeNe League, U18 dames WK en verliefd worden op ijshockey
Next Nashville Predators wil steeds meer om de Cup te pakken