Nashville Predators wil steeds meer om de Cup te pakken


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op Nashville Predators.

Vorig Seizoen

In Nashville zullen ze met mineur op het voorgaande seizoen terugkijken. De verwachtingen waren extreem hoog maar, mede door lange blessures van Filip Forsberg en Viktor Arvidsson, er kwam niets van terecht. Tel daarbij op nog een dramatische powerplay en de droom was over. De eerste ronde in de play-offs werden ze eruit geknikkerd door Dallas Stars. En meer dan terecht.

Aangetrokken en vertrokken

Laten we eens bij de coaching staf beginnen. De powerplay was vorig seizoen zo bagger, dat men besloot om een echte expert op dat gebied binnen te halen. Namelijk Dan Lambert. Hij was twee seizoenen lang head coach van Spokane Chiefs en staat erom bekend een echte powerplay tovenaar te zijn. Mooi meegenomen, want slechter dan vorig seizoen kan het bijna niet.

En toen was er opeens de dag dat PK Subban vertrok. Mensen moesten huilen en wisten het niet meer. Hoe kan je in vredesnaam PK Subban ruilen tegen wat draft picks, Steven Santini en Jeremy Davies? Nashville en omstreken was in rep en roer. David Poile had zijn verstand verloren. Helemaal knettergek, maar na een poosje zou het allemaal duidelijk worden.

Matt Duchene staat al jaren op de radar van David Poile en consorten, maar op de één of andere manier kwam het er nog niet van. Maar men had vorig seizoen, met de Kyle Turris trade, al een vermoeden dat Poile bezig was met iets. En dat bleek. Poile was met de trade van Subban salaris aan het vrijmaken voor het binnenhalen van Duchene. Uiteraard een zeer welkome versterking. Matt Duchene in Nashville. Ik kijk er naar uit.

Daarnaast werd ook nog Daniel Carr overgenomen van Vegas Golden Knights. Carr was vorig seizoen de beste speler van de AHL. Verder vertrokken er naast Subban niet gek veel spelers. Jawel, een Zac Rinaldo en Cody McLeod, maar zeker om de eerste zal niemand echt wakker liggen.

Vooruitblik

De Predators willen zich gaan revancheren voor vorig seizoen. Ze willen meer en weten ook dat ze meer kunnen. Het fit blijven van bijvoorbeeld een Filip Forsberg is heel erg belangrijk. Die cup moet een keer naar Tennessee komen en daar zullen ze alles aan doen.

Keep an eye on

Matt Duchene natuurlijk. Gaat hij het missende puzzelstukje zijn bij de Predators? Is hij de oplossing voor alle problemen die er zijn? Nee dat niet, maar hij gaat zeker weten mooie dingen laten zien. Als Filip Forsberg een seizoen heel blijft dan is hij tot grote dingen in staat, net zoals Viktor Arvidsson. Als die twee op dreef zijn is het genieten geblazen. Ook is men zeer benieuwd hoe Dante Fabbro het gaat doen in zijn eerste volledige seizoen. Gaat hij nu al PK Subban doen vergeten?

Voorspelling

Als echte fan van de Predators schrijf ik het liefste dat ze met groot gemak die Stanley Cup gaan pakken. En ik zie ze ook nog steeds als outsiders van de eindwinst. Maar! Ze bleken verschrikkelijk wisselvallig. Prachtige wedstrijden werden afgewisseld met dramatische vertoningen. De powerplay was om te huilen en de vraag is of assistent Lambert dit op de rails gaat krijgen. Als alles meezit kunnen ze ver komen en zelfs tot het einde mee. Als dat niet gebeurt vrees ik dat Laviolette zijn biezen mag pakken.

Previous Matt Beer per direct vertrokken bij Microz Eaters Limburg
Next De geur van ijshockey voert weer de boventoon de komende maanden