Awards en een veiling in Tilburg als seizoensafsluiting


Foto: Thijs de Witte

Zaterdagavond stond de jaarlijkse ‘End of the Season Party’ van de Tilburg Trappers op de planning. Deze avond wordt jaarlijks door Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic georganiseerd. Tijdens de jaarlijkse ‘End of the Season Party’ die ook wel de supportersavond wordt genoemd werden er een aantal awards uitgereikt. Graeme McTaggart was daarbij en praat jullie bij.

Supportersavond

Voorafgaand aan de supportersavond werd er nog een vriendschappelijke wedstrijd tussen de supportersclub van Tilburg Trappers en Geleen afgewerkt. Vervolgens na de wedstrijd, stroomde de business lounge vol en kon de feestelijke avond beginnen. Onder het genot van wat drankjes en wat muziek konden de fans met elkaar over het afgelopen seizoen praten, de Stammtisch avond (hier te lezen) en de nieuwe aanwinst Diego Hofland (Ook hier te lezen) bespreken. Toen de selectie die op een aantal spelers/staf na compleet aanwezig was, kon de awardshow beginnen.

Awards

MVP Award en Joe Simons Throphy

De topscorer van afgelopen seizoen, Mitch Bruijsten mocht als eerste komen opdraven om zijn award te ontvangen. Bruijsten kreeg de MVP (Most Valuable Player) Award uitgereikt. Uiteindelijk mocht Bruijsten ook de Joe Simons Trophy ophalen. De Joe Simons Trophy wordt uitgereikt aan de beste forward van het seizoen. De Nijmegenaar maakte afgelopen seizoen, inclusief de playoffs in 65 wedstrijden, 45 doelpunten en 63 assists.

Foto: Romy Mullens (Tilburg Trappers Fan)
Coach Choice award

Bo Subr koos dit seizoen voor de verdediger Jordy Verkiel. Verkiel, die al sinds het begin van zijn carrière bij de Tilburgse ijshockeyclub speelt, werd naar voren geroepen onder applaus om zijn prijs overhandigd te krijgen. Voordat hij de schaal kreeg werden de bezoekers van de supportersavond nog een keer verteld hoe belangrijk Verkiel is. Verkiel heeft afgelopen seizoen elke wedstrijd gespeeld en heeft zelfs in moeilijke tijden vanwege blessures een tijd lang als aanvaller gespeeld. Deze complete speler kreeg na het uitreiken van de prijs, een welverdiend applaus van de menigte op Stappegoor.

Foto: Thijs de Witte
Most progressive player(s)

Normaal gezien krijgt één speler deze award. Omdat er twee spelers waren die zich enorm hadden ontwikkeld, werd deze prijs aan twee spelers gegeven. Reno De Hondt en Danny Stempher mogen zich een jaar lang meest progressieve speler noemen. Na de uitreiking van de awards mochten de spelers een speech houden, althans dat moesten zij van de toeschouwers. De Hondt maakte daar gretig gebruik van en kreeg de toeschouwers aan het lachen met zijn uitspraken. Met een glimlach en een humoristische ondertoon, gaf hij aan niet blij te zijn deze award te moeten delen.

Foto: Romy Mullens (Tilburg Trappers Fan)
De Kaaigoed Troffee

De Kaaigoed Troffee is een oude Pellikaanhal-traditie. Supporters mogen elk seizoen een speler, coach of begeleider van het team kiezen die tijdens het seizoen op allerlei vlakken een toegevoegde waarde was. Na de telling van de stemmen is Max Hermens die afgelopen seizoen, zijn tweede seizoen in Tilburg speelde, naar voren gekomen.

Göbel/Trommelen Trophy

Het is altijd lastig wanneer één van de twee goalies gekozen moet worden voor de beste goalie van het seizoen award. Dit jaar ging de Göbel/Trommelen Trophy naar Ian Meierdres. Meierdres was qua statistieken de beste goalie van de Oberliga-Nord en de tweede beste goalie in de playoffs van dit seizoen.

Foto: Romy Mullens (Tilburg Trappers Fan)
George Petrnousek en Casey Van Schagen Glove Award

De winnaars van bovenstaande prijzen waren helaas verhinderd om zelf de prijs te mogen ontvangen. De George Petrnousek Award (Beste Defence) ging naar Mr. Slapshot, Giovanni Vogelaar. Uiteindelijk ging de Casey Van Schagen Glove Award, beter bekend als de ‘Strafbank-koning Award’ ging naar verdediger Ryan Collier. 

Trapper van het jaar en trouwe fan

Madeleine Van De Ven werd uitgeroepen tot Trapper Van Het Jaar. Deze prijs is in het leven geroepen om de hardwerkende mensen rondom het team/club in het zonnetje te zetten. Ook vanavond stond zij achter de bar te werken. Daardoor moest zij heel even haar werk neerleggen om de prijs in ontvangst te nemen.

Foto: Romy Mullens (Tilburg Trappers Fan)

Ook werd er een hele trouwe fan in het zonnetje gezet nadat de awards waren uitgereikt. De heer Maas kreeg een bloemetje en het Trappers Weizen biertje overhandigd als dank voor zijn jarenlange trouwe support aan de club, Tilburg Trappers.

Foto: Romy Mullens (Tilburg Trappers Fan)

Veiling

Na de awards en het optreden van Frank Smekens konden de supporters tijdens de veiling op wedstrijdgedragen shirts bieden. Deze shirts gingen als zoete broodjes over de toonbank. Uiteindelijk waren er shirts die rond de €150 werden verkocht. Niemand minder dan Reno De Hondt hielp met de veiling en zorgde ervoor dat er flink werd geboden. Vooral toen zijn eigen shirt werd geveild zorgde hij er voor dat de prijs mooi opliep.

Reno De Hondt bij de veiling van de shirts
Foto: Romy Mullens (Tilburg Trappers Fan)

Het shirt van de afzwaaiende Brock Montgomery was erg gewild. Er werd vanuit meerdere hoeken geroepen en gebaren gemaakt. Uiteindelijk werd het laatste geveilde shirt voor een mooi bedrag verkocht. De opbrengst van de loterij wordt verdeeld over verschillende doelen namelijk; Team Jasta (Alpe d’HuZes 2019, Team KWF Tilburg (Alpe d’HuZes 2019) en de Jeugdafdeling van Tilburg Trappers. Er werd €750 euro bij de loterij opgehaald. Daardoor krijgt elk goed doel €250,-. Er mag dankzij de organisatie van de Supportersclub worden teruggekeken op een mooie afsluiting van het ijshockeyseizoen.

Het geveilde shirt van Brock Montgomery
Previous Marco Postma van Heerenveen naar Geleen
Next Rusland als enige nog ongeslagen, Amerika en Canada halen uit