Diego Hofland nieuwste aanwinst Tilburg Trappers


Diego Hofland Füchse Duisburg Tilburg Trappers

Op de ‘Stammtischavond’ van Tilburg Trappers maakte de club een nieuwe aanwinst voor komend seizoen bekend: Diego Hofland. Aangezien de Tilburgse club volgend jaar aan de Oberliga mag deelnemen met de restrictie dat het geen importspelers in de selectie heeft, is de technische staf op zoek gegaan naar een Nederlandse speler.

HOFLAND GEEN ONBEKENDE

Hofland is geen vreemde voor Duitsland, de Oberliga en ook niet voor Trappers. De geboren Rotterdammer speelt al vanaf zijn jeugd in Duitsland. Als 15-jarige kwam hij in 2005-2006 al uit voor de U18 van Düsseldorfer EG. Voor deze club speelde hij ruim 150 wedstrijden in de DEL. In die tijd speelde hij, als ‘Förderlizenz’-speler, ook Oberliga-wedstrijden voor Füchse Duisburg.

In het seizoen 2013-2014 verliet de 28-jarige Hofland Düsseldorf en ging voor Iserlohn Roosters spelen in de DEL. Ook kwam hij dat seizoen weer uit voor Füchse Duisburg in de Oberliga.

Diego Hofland Krefeld Pinguine Tilburg Trappers

TEGEN TILBURG

De aanvaller speelde ook nog twee seizoenen in de DEL2 voor EC Bad Nauheim en een seizoen voor Krefeld in de DEL, voordat hij het afgelopen seizoen wederom het tenue van Füchse Duisburg aantrok. Hofland kwam, dit seizoen in 36 competitiewedstrijden voor Duisburg tot 36 punten (10G, 26A). In de zes play-off wedstrijden scoorde hij drie keer en was met één assist betrokken bij een andere goal. Tegen Tilburg Trappers speelde de met rechts schietende Hofland vier keer. Hierin kwam hij tot drie assists.

Doordat Hofland een zogenaamde ‘zweiflaggen’-speler is geldt hij voor zowel Duitse als Nederlandse clubs niet als import. Door Hofland te contracteren troeft Tilburg Trappers dus ook de Duitse ploegen af die op zoek zijn naar een sterke aanvaller.

Previous Rusland en Zweden superieur, Canada en USA met de hakken over de sloot
Next Nieuwe speler en bestuur op Stammtisch-avond op Stappegoor