BREAK! Tilburg Trappers gaat NIET naar DEL2


Tilburg Trappers zal voorlopig niet toetreden tot de DEL2, het tweede niveau in Duitsland. De Brabanders kregen gisteren voor aanvang van het duel met Hannover Scorpions de mededeling te horen van de DEL. Needless to say is de teleurstelling ontzettend groot bij Trappers, die daarmee bij een eventuele titel dit seizoen niet zullen promoveren.

BUSINESS CASE

Afgelopen juli mocht Tilburg zichzelf nog presenteren in Frankfurt op uitnodiging van DEL2. Dit slotstuk van een uitgebreide lobby heeft helaas niet het gewenste resultaat gehad. De redenen waarom promotie is uitgesloten, zijn tot nu toe nog onbekend. Een bittere pil voor Tilburg Trappers. Ed Versteeve sprak er na het behalen van de derde titel over met voorzitter Ron van Gestel.

Drie jaar geleden, in 2015, begon Tilburg Trappers aan het Duitse avontuur. Na het niveau in de Nederlandse competitie te zijn ontstegen, zochten en vonden de Tilburgse ijshockeyers hun sportieve uitdaging in de Duitse competitie. Dit overtrof alle verwachtingen. Tilburg werd het eerste jaar in de Oberliga direct kampioen.

AMBITIES HEROVERWEGEN

In seizoen 2016-2017 groeide de ambitie en werd er gezocht naar een mogelijkheid om toe te treden tot DEL2. Een langdurige lobby was daarvoor nodig. DEL-functionarissen en DEL2-clubs werden uitgenodigd om bij Tilburg Trappers te komen kijken. Ondertussen werd Trappers voor een tweede en vorig jaar voor een derde keer Oberligameister. Hoewel het vierde seizoen Oberliga nog in volle gang is, zal het bestuur haar toekomstambities de komende tijd heroverwegen.

Tilburg Trappers Hannover Scorpions Oberliga playoffs Face-Off ijshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Daarbij wordt gekeken naar meerdere opties vanuit de club, maar voorlopig kan het DEL2 avontuur de koelkast in. De stap hogerop blijft voor Tilburg het meest gewenste uitgangspunt, maar het is nu voor het bestuur afwachten op een inhoudelijke onderbouwing vanuit de DEL. Pas dan kunnen de Brabanders een scenario van de plank halen dat wenselijk is op de (eventueel bijgestelde) ambities van de club.

Previous Den Haag vs Heerenveen gestaakt, eerste zege Zoetermeer
Next Mannheim nieuwe koploper na nederlaag Düsseldorf, München zakt weg uit de top