Mannheim nieuwe koploper na nederlaag Düsseldorf, München zakt weg uit de top

Face-Off IJshockey DEL

De tiende speelronde werd gespeeld en Cor Machielsen ging er eens lekker voor zitten en werd niet teleurgesteld. Mannheim werd de nieuwe koploper doordat Düsseldorf in overtime verloor van Ingolstadt en die kruipen met die winst richting de top drie. München dat kampt met een blessuregolf, verloor dik van laagvlieger Bremerhaven en zakt naar de middenmoot. Hieronder brengt hij jullie weer op de hoogte van speeldag tien.

Pinguins Bremerhaven – EHC Red Bull München 6-2

De Red Bulls startte goed in Bremerhaven met een 0-1 door Frank Maurer aan het eind van de eerste periode. Daar bleeft het voor de Bulls dan ook bij want in periode twee gaven de Pinguins gas en door goals van Chad Nehring, Maxime Fortunus en Alex Friesen stond het na veertig minuten 3-1. Mochten de mannen uit München gedacht hebben we gaan dat rechttrekken in periode drie, kwamen ze zeer bedrogen uit want na vijfentwintig seconden lag de 4-1 al in het net door Jan UrbasJustin Shugg maakte het nog een beetje spannend, maar Rylan Schwartz en de tweede van Urbas bepaalde de einstand op 6-2.

Adler Mannheim – Schwenninger Wild Wings 3-1

In een gelijk opgaande wedstrijd waren het de mannen van Mannheim die het eerste punt op het bord zette door een goal van Ben Smith. Twee minuten na de openingstreffer lag alweer de gelijkmaker binnen via een powerplay goal van Mirko Sacher. Matthias Plachta zette de Adler weer op voorsprong voordat de eerste periode ten einde was. Garrett Festerling maakte het nog wat makkelijker door de 3-1 aan te tekenen en daarna hielden beide goalies hun goals schoon zodat de stand niet meer veranderde.

ERC Ingolstadt – Düsseldorfer EG 3-2 OT

Het was een heerlijke wedstrijd in Ingolstadt waar de koploper brutaal de leiding nam met twee goals in de eerste periode door een vroege goal van Jeadon Deschenau en een late powerplay goal via Ryan McKieran. Vili Sopanen en Brett Olson brachten de stand in de tweede periode gelijk waarna de 3.344 toeschouwers er eens lekker voor gingen zitten, maar die kwamen in de derde periode iet wat bedrogen uit. In overtime was het Mike Collins die het extra punt voor de ERC liet bijschrijven.

Krefeld Pinguine – Eisbären Berlin 1-3

In een harde wedstrijd met 48 strafminuten waren het de ijsberen die aan het langste eind trokken. Na twintig minuten was het door een powerplay goal van Jacob Berglund en Louis-Marc Aubry 1-1. In de navolgende periodes scoorde de Berlijnse mannen nog twee keer door Brendan Ranford en een powerplay goal van Sean Backman.

Grizzlys Wolfsburg – THOMAS SABO Ice Tigers 2-3 OT

Dat Nürnberg er met de winst vandoor ging is opmerkelijk te noemen aangezien de schoten verhouding een verschil van achttien schoten in het voordeel van Wolfsburg liet zien. Dan kun je wel stellen dat de Ice Tigers goalie Niklas Treutle een goede wedstrijd speelde met 29 saves. Na drie minuten lag er al een powerplay goal in voor de Grizzlys door Gerrit Fauser. Na tweëentwintig minuten werd door Philippe Dupuis de gelijkmaker gescoord. Daniel Sparre zette nog geen vier minuten later de Wolfsburger weer op voorsprong. Vijf minuten voor het einde was het Leo Pföderi die zorgde dat er een overtime kwam en daarin werden de Tigers door een goal van Brandon Buck de gelukkige winnaars.

Kölner Haie – Iserlohn Roosters 2-1 OT

Er werd niet veel gescoord in de Lanxess Arena waar de 9.599 toeschouwers moesten wachten tot de zesendertigste minuut voordat de eerste goal viel. De Haie kwamen op voorsprong door een powerplay goal van Felix Schütz. Aan het begin van periode drie was het Anthony Camara met de gelijkmaker waarna de wedstrijd werd beslist in overtime. Michael Zalewski zorgde dat de Haie in ondertal kwamen te staan tijdens die overtime door een interference call, maar na zijn straf kwam hij het strafbankje uit en tien seconden later maakte hij de winnende treffer.

Straubing Tigers – Augsburger Panther 2-4

Ook weer zo’n wedstrijd waar de goalies de doorslag gaven. Straubing schoot maar liefst 47 keer op de goal van de Canadese goalie Oliver Roy en hij wist er 45 te stoppen. De Tigers goalie Sebastian Vogl kreeg maar negentien schoten te verwerken en stopte er maar zestien. De laatste goal was een empty netter. Augsbrug pakte binnen tien minuten een 0-2 voorsprong door goals van Daniel Schmolz en David Stieler. Pas in de derde periode kon Straubing het net vinden en wist binnen dertig seconden twee keer te scoren door Stefan Loibl en Antoine Laganiere. Echter was het laatste woord aan Adam Payerl en Matt Fraser die de winst meenamen naar Augsburg.