Import Jordan Steger vertrekt bij Mechelen Golden Sharks


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Jordan Steger, import van Mechelen Golden Sharks, vertrekt alweer bij de club. Problemen met het visum zijn de redenen van het vertrek.

Terug naar af

Vanochtend bereikte ons het nieuws vanuit Mechelen dat de sympathieke Amerikaan Jordan Steger al weer vertrekkende is. Richting Ijsland blijkbaar. De aanvaller, die in Mechelen omgeschoold zou worden tot defense, had een behoorlijke start maar raakte dan snel gekwetst. Naar verluid bleken er dan ook wat visumprobleemjes te zijn en in onderling overleg werd tussen speler en club overeengekomen dat hij vrijgesteld werd om naar een andere club uit te kijken.

Jordan Steger Golden Sharks Mechelen

Reginald Delmarche vroeg Jordan Steger om een reactie op het vertrek:

“It boils down to Visa issues. It has come to an unfortunate Situation where we have realized after doing some research that there are no options for me to stay legally past three months (6 more weeks) now that I have entered the country. So to have a complete season it really was a no brain decision to transfer back to my club in Iceland. In order to play for my Icelandic club, Skautafélag Akureyrar, who has made it to the third round of the Continental Cup in Riga, Latvia, I had to be transferred out by this weekend. I will be flying right to Riga to participate with them and then going back to Iceland to finish the season.

Nobody enjoys when business collides with our sport of hockey or when decisions like this have to be made. I’d like to thank my teammates, coach, and the staff in Mechelen for being great to me while I spent my time here.”

Tomas Necpal, stand-in uit eigen rangen

Met twee cruciale bekerwedstrijden op het programma, vanavond thuis tegen Antwerp Phantoms en morgenavond naar Leuven voor de derby tegen Chiefs, is de timing meer dan delicaat. Net als vorig jaar, werd de onmiddellijke oplossing voor dit toch wel belangrijk bekerweekend in eigen rangen gevonden. Vanuit het Divisie 1 team komt verdediger Tomas Necpal het BeNe-team Golden Sharks vervoegen. De 22-jarige Slowaak woont en werkt al bijna vier jaar in België. Zijn hockey opleiding maakte hij bij de Slovaakse topper Zvolen af vooraleer hij naar België verhuisde. Neef zijnde van routinier Marek Ziarny was ijshockey opgeven geen optie. Spelen deed hij eerst een jaartje BeNe voor Olympia Heist en is nu aan zijn derde seizoen bij de Mechelaars aan de slag.

 

Previous Mannheim nieuwe koploper na nederlaag Düsseldorf, München zakt weg uit de top
Next Herentals wint topper in Luik, Geleen en Heerenveen nog ongeslagen