Herentals wint topper in Luik, Geleen en Heerenveen nog ongeslagen

Face-Off IJshockey Beker

Gisteren werden er vijf duels in het bekertoernooi van beide landen verspeeld. Herentals deed goede zaken door in Luik te winnen en Geleen en Heerenveen handhaafden de ongeslagen status. Ed Versteeve en Reginald Delmarche praten jou bij.

AMSTERDAM TIGERS – LACO EATERS GELEEN 3-9

Microz Eaters Geleen pakte gisteren de vijfde zege van het bekerseizoen. Tigers, vooraf bestempeld als lastige klant in haar thuiswedstijden, werd kinderlijk eenvoudig aan de kant gezet. Dat leek na twintig minuten spel overigens niet te gebeuren, met een 0-1 stand door Mathhew Beer.

Amsterdam Tigers Microz Eaters Geleen Face-Off IJshockey

Na 32 minuten stond er echter 0-6 op het bord, mede door twee goals in dertien seconden tijd van Nick Verschuren. Die had sowieso een fijne avond met vier goals en één assists. Ook Lukasz Bartak pikte weer twee goals mee. Tigers trof nog twee maal doel bij een stand van 1-8, maar veel effect had het niet meer voor de Amsterdammers waar Ivan Muso twee goals en een assist had.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ZOETERMEER PANTERS 7-1

Ook Heerenveen behield de 100% score, na een dikke overwinning op Zoetermeer Panters in eigen huis. Kevin Nijland en Pippo Limnell zetten de thuisploeg kort na elkaar in periode één op een 2-0 voorsprong. In het middenstuk deed Panters prima mee, had het goede kansen om het net te bollen, maar dat gebeurde aan de andere kant via Adam Bezak.

Direct in het slotstuk sloegen Tony Demelinne en Pippo Limnell toe voor de thuisploeg. Valentijn Scheffe brak de ban voor Panters, maar verder kwamen de bezoekers niet. Jasper Nordemann en Ronald Wurm bepaalden de eindstand op 7-1. Het publiek kreeg nog een lekker knokpartijtje voorgeschoteld tussen Panters nieuwkomer Dusan Kmec en Trevor Hunt

View this post on Instagram

#unisflyers #zoetermeerpanters #hockeyfights

A post shared by dutchhockeygram (@dutchhockeygram) on

LUIK BULLDOGS – ERA RENOMAR HERENTALS 4-6

In de eerste wedstrijdminuut opende Cheyne Matheson al de score voor zijn Bulldogs. Wie meende dat dit het sein was voor een doelpuntenfestival, bleef even op zijn honger. Ondanks wat kansen aan beide kanten, duurde het tot in de achttiende minuut vooraleer de tweede treffer van de avond viel. Tiener Jacques De Ceuster bezorgde de bezoekers uit Herentals de gelijkmaker. Ook in de tweede periode verliep het spel wel evenwichtig en was het wachten tot halfweg voor er weer gejuicht kon worden. Kyle Brothers trof raak voor de 1-2. Even later schotelde de Canadees, op powerplay, de 1-3 voor aan Ben Vercammen.

HYC Bulldogs Face-Off IJshockey

Na de tweede dweilpauze kon captain Jordan Paulus ook een man meer situatie benutten en de achterstand halveren. Luik wou meer maar het was de rode brigade van Coach Jeff Van Iersel dat met scherp schoot. In amper vijf minuten ging het van 2-3 naar 2-6 na puike treffers van Vincent Morgan, Mitch Morgan en Yente Franssen. Onmiddellijk na de zesde tegentreffer, kon snelle aanvaller Matheson tegenscoren voor de 3-6. Toen Yoren De Smet binnen de minuut de vierde treffer voor Luik aantekende kregen de lokale supporters weer hoop. Hun Bulldogs hadden nog ruim vijf minuten om de wedstrijd te doen kantelen. HYC speelde het echter geroutineerd uit en kon zo voor een tweede keer in een week tijd van opponent Luik winnen. Een Luik dat defensief beter zal moeten presteren gedurende zestig minuten om de ambities waar te kunnen maken.

TURNHOUT TIGERS – CHIEFS LEUVEN 1-5

Een, met ex-international Don Geerts, versterkt Turnhout kon, mede dankzij wat straffen bij bezoekers uit Leuven, de stand lang op nul tegen nul houden. Op het kwartier wist Leuven toch twee maal te scoren en twee maal was de goalgetter van dienst de kwieke Borya Kolyasnikov.

Ook in de tweede periode was het een best gelijk opgaande wedstrijd. En een wedstrijd bleef het mede dankzij de Turnhoutse aansluitingstreffer van Alex Verherstraeten op aangeven van Sven De Vries. Chiefs schrok even en scoorde prompt via Gregor James en via Michael Van Egdom. Met 1-4 de derde periode in en ook nu hielden de troepen van Ricardo Muller rond goalie Neil Bruyninckx goed stand.

Turnhout Chiefs IJshockey Face-Off

Enkel Alec James wist nog zijn doelpuntje mee te pikken. Ondanks verschillende man meer situaties wist geen van beide teams nog te scoren. De de tellers van het scorebord bleven steken op 1-5. Voor Turnhout Tigers was dit wel degelijk een wedstrijd tot de laatste minuut. Mits een wat preciezere afwerking kan dit Turnhout best wel eens verrassen op dit niveau. Chiefs Leuven pakte verdiend de drie punten om zo in de best spannende race om de halve finaleplaatsen te blijven met Phantoms en Golden Sharks.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ANTWERP PHANTOMS 7-8

Na de zware thuisnederlaag op de openingsdag, was Antwerp Phantoms gebrand op een goed resultaat. Met de twee Amerikaanse imports erbij leek het team van Coach Gert Peeters klaar voor de revanche. Mechelen leek op papier toch verzwakt zonder de verdedigende krachten van Jordan Steger en gekwetste Jakob Huyghe.

Phantoms-aanwinst Elia Urlings bediende aanvalsmaatje Bram Klijsen en de twintigjarige Kempenaar zette na amper tien seconden zijn Phantoms al op voorsprong. Golden Sharks routinier Marek Ziarny zette snel orde op zaken met de gelijkmaker. Ondanks zes powerplays konden de goalies in de eerste periode niet meer overwonnen worden. Ondertussen moest debuterend Golden Shark Tomas Necpal al naar het ziekenhuis met een wonde in het aangezicht.

In de tweede periode moest Mechelen goalie Mike Gysbrechts zich in goed vijf minuten drie keer omdraaien. Ben Van den Bogaert, Patrick Junior Van Noten en Jens Theunis leidden Antwerp Phantoms snel naar een comfortabele 1-4 voorsprong. De partij werd weer wat potiger halfweg de tweede periode. Thuisploeg Mechelen kon weliswaar scoren via Martin Vachal en Jano Vanderhulst, maar defensief liep het niet lekker. Phantoms trof nog twee maal raak. Eerst rondde Simon Dozin een mooie aanval af en even later vergrootte Bram Klijsen naar 3-6 voor Antwerp. Mechelen had de verdienste niet te berusten. Nog voor de tweede dweilpauze konden Kristof Van Looy en Maxime Pellegrims de bezoekende goalie Charlie Vocke bedwingen. 5-6 dus op het bord bij rust.

Kenneth Pittoors verdubbelde de voorsprong voor de Sinjoren in het begin van de derde periode maar Golden Sharks-topscorer Vachal halveerde de achterstand onmiddellijk. Na vier opeenvolgende penalties tegen de thuisploeg van coach Jesse Raekelboom, kon Phantoms hier eindelijk munt uitslaan. Met een snelle individuele actie kon Ryan Widmar scoren voor de Sinjoren. Twee minuten voor tijd scoorde Mechelen winger Pellegrims zijn tweede voor de 7-8. In een spannende eindfase ontbrak het thuisploeg Mechelen aan kracht en meeval om toch nog wat te oogsten. Phantoms tankt vertrouwen met deze belangrijke uitzege. Benieuwd of thuis stunten tegen Bulldogs lukt vanavond.