Den Haag vs Heerenveen gestaakt, eerste zege Zoetermeer


Face-Off IJshockey Beker

Drie duels in het bekertoernooi van gisteravond, waarbij de kraker tussen Den Haag en Heerenveen gestaakt werd na 40 minuten en Zoetermeer Panters de eerste zege boekte. Ed Versteeve praat jou bij.

CAIROX HIJS HOKIJ – UNIS FLYERS HEERENVEEN 2-4 GEST

Wie na vijf minuten op het scorebord keek in De Uithof zal gedacht hebben ‘wat gebeurt hier in vredesnaam?’  Adam Bezak, Pippo Limnell en Kevin Nijland zetten de Friezen op een 0-3 voorsprong. Het betekende exit Tomislax Hrelja en de eerste speelminuten dit seizoen voor Cas Neuman.

 

Cas Neuman CAIROX HIJS Hokij IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

De goalie speelde een puike wedstrijd, moest nog wel de 0-4 slikken na een rebound van Brent Jansen, maar was daarna op zijn post. Mike Verschuren zette Den Haag halverwege de eerste periode voor het eerst op het bord, waarna De Uithof elkaar na 20 minuten verwonderd aankeek met een 1-4 stand.

In het middenstuk was het duel meer in balans; HIJS speelde bij vlagen weer prima en Heerenveen deed zeker niet onder. Raymond van der Schuit beloonde het spel van Den Haag met een treffer, waarna er ook nog een derde Haagse treffer viel. Die werd echter afgekeurd door de refs. Met 2-4 op de borden ging het publiek er eens echt voor zitten.

Een derde periode kwam er niet, want scheidrechter Van Grinsven staakte het duel vanwege een onveilige situatie met de boarding en de slechte staat van het ijs.

Na afloop van het ‘bijzondere’ duel sprak Jonathan van Osta na met Cas Neuman over zijn ‘debuut’ dit seizoen.

ZOETERMEER PANTERS – AMSTERDAM TIGERS 5-3

De eerste zege van Zoetermeer Panters staat op de teller. Amsterdam Tigers werd in de Silverdome op een 5-3 nederlaag getrakteerd. Dat ging niet zonder slag of stoot, want Tigers en Panters maakten er een boeiende partij van die in de laatste tien minuten werd beslist.

Zoetermeer Tigers Amsterdam Tigers
Foto: Robert Bos

Amsterdam nam twee keer een voorsprong en Rocco van Hoorn zette Tigers een kwartier voor tijd op 1-3. Panters zette het Silverdome echter alsnog op hun kop. Erik Brand, Joy Turpijn, Valentijn Scheffe en Jay Huisman (Emtpy Net) zorgden ervoor dat de punten in Zoetermeer bleven. Bij Zoetermeer maakte Dusan Kmec zijn debuut in de defensie.

TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – AHOUD DEVILS NIJMEGEN 0-15

Nijmegen denderde -opnieuw- over het Toekomstteam van Trappers heen in Tilburg. Na de 17-1 van eerder in Nijmegen werd het dit keer 0-15. Onder meer vier treffers van RJ Reed droegen bij aan de Tilburgse schiettent. AHOUD boekte de eerste zege na twee duren nederlagen tegen Heerenveen en Geleen vorig weekend.

 

Previous Tilburg Trappers verliest na shootouts bij Hannover Scorpions
Next BREAK! Tilburg Trappers gaat NIET naar DEL2