Tilburg Trappers verliest na shootouts bij Hannover Scorpions

Tilburg Trappers is vrijdagavond afgereisd naar Wedemark om de uitwedstrijd tegen Hannover Scorpions te spelen. De Trappers hadden een enorme kluif aan de Scorpions, net als in de halve finale van de play-offs vorig seizoen. Tilburg Trappers, met de volle ziekenboeg, verloor van de Hannover Scorpions na shootouts. Graeme Mc Taggart praat jullie bij.

Gelijk op

In de eerste periode ging het gelijk op. Beide teams hadden dan ook ongeveer evenveel kansen. Pas na 10 minuten spelen was het Marian Dejdar die het thuisspelende team op voorsprong bracht. Echter, twee minuten later schoot Jonne de Bonth de Tilburgers op gelijke hoogte. De eerste Tilburgse treffer kwam tot stand op aangeven van Floris van Elten en teamcaptain Ivy van den Heuvel. Met een 1-1 tussenstand gingen beiden teams na 20 minuten het ijs af.

Jonne de Bonth, de maker van de aansluitingstreffer. Foto: Arie Leeuwesteijn

Trappers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong

De tweede periode begon vrijwel direct met een straf voor Kilian van Gorp. Deze straf bracht Tilburg niet in gevaar. Het was daarna de aanvallende verdediger Jordy Verkiel die na een pass van Reno de Hondt, de Tilburgers voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong bracht. Richting het einde van de periode mocht Giovanni Vogelaar twee minuten vanaf de strafbank de wedstrijd aanschouwen.

Verlossend doelpunt

Al na drie minuten na de laatste pauze was het Christoph Koziol die de score weer in evenwicht bracht. Echter, 9 minuten voor het einde van de wedstrijd mocht de maker van het tweede doelpunt aan Tilburgse zijde, plaatsnemen op de strafbank. Waar de eerste straffen de Tilburgers niet in gevaar brachten, gebeurde dat tijdens deze straf wel. Patrick Schmid schoot met een powerplaygoal Tilburg wederom op een achterstand. De coach Bo Subr zag geen andere mogelijkheid dan goalie Ian Meierdres naar de kant te halen. Gelukkig was daar dan Mitch Bruijsten die 8 seconde voor tijd de 3-3 op het scorebord zette. De goal die Tilburg 8 seconde voor tijd in de wedstrijd hield, werd klaargelegd door Ivy van den Heuvel en Nardo Nagtzaam.

Ian Meierdres en Ryan Collier tegen Hannover Scorpions. Foto: Arie Leeuwesteijn

Shootouts

Tilburg Trappers mocht zich voor de tweede uitwedstrijd op rij opmaken voor overtime. Nog geen twee minuten in overtime mocht de maker van de 2-2, Christoph Koziol, op de strafbank plaatsnemen. Daar wisten de Trappers niet van te profiteren. Na een doelpuntloze overtime was het tijd voor shootouts. Het was niet aan Tilburg Trappers besteed om alsnog als winnaar van het ijs te stappen.

Tilburg Trappers heeft een knappe wedstrijd tegen de nummer 4 op de ranglijst gespeeld. De Tilburgers blijven nog steeds op de eerste plaats staan. Doordat Tilburg Trappers vandaag niet heeft kunnen winnen, ziet het Hannover Indians inlopen. De ploeg uit Tilburg ontvangt zondag Crocodiles Hamburg op Stappegoor, die op dit moment in de middenmoot op de ranglijst staat.