Anne van de Krol – Tilburg Trappers eerste divisie


Face-Off IJshockey Time Out

In Time Out zetten wij een speler uit Nederland of België in de schijnwerpers. Elke twee weken vuurt redacteur Rik Bruijnius korte vragen en stellingen op hen af en leren we de spelers op een ontspannen manier kennen als er geen schaatsen onder gebonden zijn.

Deze week leren we de 20 jarige Anne van de Krol kennen. Deze uit Hoogvliet-Rotterdam afkomstige goalie speelt haar wedstrijden in de eerste divisie bij Tilburg Trappers.

Naam: Anne van de Krol

Geboren: 04 September 1998

Woonplaats: Hoogvliet, Rotterdam

Partner:  Geen

Kinderen: Geen

Broers/Zussen: Twee zusjes Britt en Cyra

Lengte: 1m65

Gewicht: 88 kilo

Clubs: Dordrecht Lions en nu Tilburg Trappers

Huidige competitie: Eerste divisie bij de Tilburg Trappers

Positie: Goalie

Speelt ijshockey sinds: 2004 (maar sinds 2012 als goalie)

Sterke Punt: bij tegenslagen en spanning weet ik vaak mijn focus te herpakken.

Zwakke Punt: als ik dat ga verklappen weet iedereen waar ze moeten schieten ?

Trainers: Zach Sikich (mijn Goalietrainer), Stefan de Gruiter, Stefan Collard, Marco van den Besselaar en Peter van Ierland

Favoriete club in de NHL: Vegas Golden Knights

Mooiste stadion waar jij gespeeld hebt: ik heb alleen maar de Nederlandse stadions gezien, en dan ik dan ga ik natuurlijk voor het stadion van de Trappers

Beste speler (goalie) in Nederland: voor mij is dit Fabian Schotel. (Als oud clubgenootjes heb ik in mijn begin tijd als keeper veel van hem geleerd).

Beste speler in de NHL: Martin Brodeur, ondanks dat hij niet meer speelt ben ik wel altijd een grote fan van hem geweest zeker door wat hij deed en hoe hij keepte.

Hoogtepunt: Kampioen van Nederland worden in mijn eerste jaar bij de Tilburg Trappers met de U19 seizoen 2017-2018.

Dieptepunt: Het jaar dat ik niet meer in de U17 mocht spelen qua leeftijd, niet over mocht naar de U19 maar ingedeeld werd in het 4e divisie team. Dit is voor mij ook het moment geweest om over te stappen naar een andere club.

Beste trainer: Zach Sikich, met de hulp van zijn trainingen leer ik elk jaar weer veel nieuwe dingen, verbeter ik mijn technieken en ben ik eigenlijk ook de keeper geworden die ik vandaag de dag ben.

BeNe League opheffen een goed plan? Nee niet doen, het zorgt voor een betere competitie en meer spanning tussen teams, hierdoor is het ook leuker om naar te kijken.

BeNe League uitbreiden met Duitse clubs? Ja zeker doen, dit zou het niveau van de BeNe League nog meer omhoog brengen en de wedstrijden nog leuker maken om naar te kijken! Hierdoor wordt ook een breder publiek aangetrokken

Kampioen 2018/2019: Nijmegen Devils, ondanks dat ze als underdog worden beschouwd, zijn ze dit jaar sterk gestart en denk ik dat ze dat gaan bereiken. Maar de Unis Flyers zijn ook goede kanshebbers!

De manier waarop Tilburg Trappers werken: Geweldig, ik heb dit nog nooit ergens zo goed mee gemaakt. Alles is ver van te voren geregeld, er zijn hele maand schema’s voor alle teams met alle wedstrijden, trainingen en eventuele extra trainingen weet je ruim op tijd. Daarnaast is er een visie op hoe de trainingen opgebouwd worden gedurende het seizoen.

Vrije tijd/Hobby’s: naar de film gaan met mijn zusjes en naar de sportschool gaan.

Welke sites/bladen lees je: NHL.com, ijshockeynederland.nl en natuurlijk de website van Face Off

TV serie/programma’s: The Flash en Arrow

Beste Film: eigenlijk alle Marvel films

Muziek: Imagine Dragons, The Script en Queen

Eten: Bami

Favoriete drankje: melk.

Vakantieland: Het mooiste land dat ik tot nu toe heb gezien is Italië maar ik zou graag nog een keertje naar Amerika willen.

Favoriete stad: dit zal denk ik altijd Rotterdam blijven. Niet alleen omdat ik daar woon maar ook omdat ik de skyline mooi vind (en deze daarom ook op mijn helm heb laten zetten).

Beste eigenschap: ik ben altijd leergierig, ik blijf het leuk vinden om nieuwe dingen te leren waardoor mijn spel wordt verbeterd. Maar ook op mijn werk vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren.

Slechtste eigenschap: ik ben ongeduldig, ik wil soms te snel dingen onder gelijk goed kunnen terwijl eigenlijk oefening kunst baart.

Mooiste tenue: Tilburg Trappers

Lelijkste tenue: Leeuwarden Capitals

Nederlands team of ander landen team: Nederlands team, ik ben trots erop dat ik hiervan onderdeel uit mag maken.

Bijgeloof: een uur voor ik weg ga, ga ik naar mijn kamer om mij voor te bereiden op de wedstrijd. Eenmaal op de ijsbaan begin ik met mijn eigen warming up dit doe ik altijd met dezelfde muziek (River van Eminem en Ed Sheeran). Na de warming up ga ik terug naar de kleedkamer en zeg ik eigenlijk niets meer totdat we het ijs op gaan, ik probeer mij dan zo goed mogelijk te concentreren.

Typische ijshockeyhumor: tape onder de schaatsen plakken is wel eentje die elk jaar een keer voorkomt.

Previous Dusan Kmec (20) nieuwe import voor Zoetermeer Panters
Next Tilburg Trappers verliest na shootouts bij Hannover Scorpions