Nieuwe speler en bestuur op Stammtisch-avond op Stappegoor


Op dinsdagavond vond de jaarlijkse Stammtisch-avond plaats. Deze avond is in het leven geroepen zodat supporters en sponsoren vragen kunnen stellen aan het bestuur. Dit jaar was het een speciale editie omdat ook het nieuwe bestuur werd gepresenteerd. Graeme McTaggart was erbij en praat jullie bij.

Ron Van Gestel

Afzwaaiend voorzitter kreeg de gelegenheid om terug te blikken op afgelopen seizoen. Na drie kampioenschappen verloor Trappers eind april de finale, waardoor met een vrijwel intact gebleven selectie een vierde titel uitbleef. Van Gestel vertelde aan de menigte dat het vrijwel uniek was dat de selectie nagenoeg op één speler na compleet bleef. Afgelopen seizoen werd er zonder Parker Bowles gespeeld. Daarentegen beschikte Trappers wel over een aantal jonge spelers die zich tot vaste waarde hebben ontpopt. Iets waar Tilburg Trappers als organisatie naar streeft.

Tijdens de voorbereidingen van afgelopen seizoen heeft o.a. de voorzitter een presentatie mogen houden aan de DEL2 organisatie. Vervolgens gingen er een aantal maanden overheen. In oktober kwam het antwoord; “DEL2 is voor Duitse clubs, en niet voor Tilburg Trappers”, aldus Van Gestel die met die woorden de DEL2 organisatie citeerde. Het wederom niet promoveren bleek een reden om als bestuur het stokje over te dragen.

Ron van Gestel Tilburg Trappers

Verandering organisatie

Van Gestel heeft de organisatie zien groeien. Voorafgaand aan het Oberliga-avontuur bestond de organisatie uit drie parttimers. Nu vier jaar later staat een stevige organisatie met 5 á 6 medewerkers die fulltime in dienst zijn. Afgelopen seizoen is er gewerkt aan een nieuwe structuur, een bedrijfsmatige structuur. Volgens Van Gestel was dit nodig omdat de huidige structuur was verouderd. Met de nieuwe structuur kan de ijshockeyclub uit het zuiden van het land er weer vijf jaar tegenaan. Na zijn toespraak gaf Ron Van Gestel het stokje door aan de nieuwe voorzitter.

Nieuwe voorzitter

In een bomvolle business lounge op stappegoor werd de nieuwe voorzitter gepresenteerd. Gert Jan van den Nieuwenhoff werd het podium op geroepen om zichzelf aan de supporters te presenteren. De nieuwe voorzitter gaf aan de sport in de breedte groter te willen maken en de club te ontwikkelen. Daarbij gaf Van den Nieuwenhoff, die in het dagelijkse leven General Manager van Ahoy Rotterdam is, dat de algemeen directeur van Tilburg Trappers het boegbeeld van de club moet worden. Daar voegde hij aan toe; “Het moet de nieuwe Ron Van Gestel” worden. Na afloop sprak Barend Hoogteijling de kersverse voorzitter.

Diego Hofland

Diego Hofland werd als nieuwe én eerste speler van de nieuwe selectie gepresenteerd (lees daar hier meer over). In een kort filmpje op de beamer in de volle business lounge sprak de nieuwe aanwinst de supporters toe. Hofland gaf aan zin te hebben in het avontuur zijn geboorteland. Door de gehele lounge werd positief gereageerd, van een applaus tot aan goedkeurende knikjes.

Bestuur

Naast de nieuwe voorzitter zijn ook de andere bestuursleden gepresenteerd. David Van Aarle (jeugdzaken), Barend Stroetinga(juridische zaken), Tanja Van Der Wensch (financiële zaken), Cees Oerlemans (interim, technische zaken). Naast de nieuwe bestuursleden is er één bestuurslid dat in het bestuur blijft. Ruud Van Baast zal ook in het nieuwe bestuur aan de slag gaan. Nadat Van Baast allerlei vragen over zaken als de nieuwe selectie, seizoenskaarten, de verstandhouding met Hannover Scorpions en de verbouwing van het stadion had beantwoord, was het tijd om hem voor de camera een aantal vragen te stellen. Barend Hoogteijling sprak Van Baast na afloop van de Stammtisch-avond.

Antwoorden

Vanuit het publiek werden er een aantal vragen gesteld die door o.a. Ruud Van Baast zijn beantwoord. Hieronder een kleine samenvatting.

  • Seizoenkaarten zijn vanaf vandaag (15 mei) te koop, de aanschafprijs is veranderd;
  • Beide hoofdsponsoren hebben hun vertrouwen uitgesproken en hun sponsordeal met twee seizoenen verlengd;
  • De verbouwing van het stadion zal dit seizoen nog niet plaatsvinden;
  • De gesprekken met de selectie vinden plaats, daar kan nog geen uitspraken over gedaan worden;
  • Er wordt gekeken naar de servicekosten die bij elke aangekochte ticket los betaald moet worden;
  • Er zal gekeken worden naar de volume van de speakers op de tribune.

Primeur

Berrie Aarts, die al flink wat seizoenen als materiaalman in de spelersbank staat, heeft dit seizoen zijn 930e wedstrijd gehad. Na afloop van deze Stammtisch-avond heeft hij vol trots aan Face-Off.nl laten weten ook volgend seizoen door te gaan. Dit seizoen heeft Trappers 72 wedstrijden gespeeld. Als volgend seizoen wederom zoveel wedstrijden worden gespeeld (reguliere seizoen en play-offs), zal Aarts de 1000(!) wedstrijden aantikken. Zelf vindt hij dat hij het eigenlijk niet kan maken meer wedstrijden achter zijn naam te hebben dan Martin Trommelen (954). Trommelen heeft hem verteld gewoon door te moeten gaan en zijn ‘record’ te breken. Wanneer die 1000e wedstrijd nadert, zullen wij een uitgebreid interview houden met deze clubicoon.

Berrie Aarts met afzwaaiend voorzitter, Ron Van Gestel
Previous Diego Hofland nieuwste aanwinst Tilburg Trappers
Next Bruins aan de hand van Tuukka Rask naar derde zege tegen Carolina