Bruins aan de hand van Tuukka Rask naar derde zege tegen Carolina


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Boston Bruins moest in het derde duel aantreden in Carolina, met de wetenschap dat er in Raleigh nog nooit een uitploeg won. Aan de hand van Tuukka Rask lukte dat Boston wel, waardoor de B’s nu met 3-0 leiden. Ed Versteeve praat je volledig bij.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 1-2 (BOS leidt 3-0)

Na 60 minuten ijshockey zat de zege in de knip van Boston Bruins en daar had goalie Tuukka Rask de grootste hand in. Dat begon al na een minuut of drie, waarin de goalie vier keer achter elkaar liet zien in sublieme vorm te zijn.

Carolina gaf vol gas in eerste deel, maar telkens van Rask de baas in het net. De bezoekers zetten daar niet heel veel tegenover en waren het gelukkigst met de 0-0 eerste ruststand.

BRUINS STRIKE FIRST

De Canes kregen vroeg in het middenstuk een tik te verwerken. Een turnover, niet de eerste in deze serie, van Carolina leidde de 0-1 in. Joakim Nordstrom ontving de puck op mooie wijze van Sean Kuraly, waarna Nordstrom Chris Wagner op maat bediende.

Na die treffer was het duel meer in evenwicht en kwamen ook de Bruins vaker voor het doel. Vijf minuten later was de marge twee; Brad Marchand schoot op de power play, via de handschoen van De Haan, onder McElhinney door binnen. Ook na de 0-2 moest Rask aan het werk en voorkwam hij de aansluitingstreffer.

Die kwam er toch en dat was terecht. Calvin de Haan kreeg de puck vanuit de face-off en haalde hard uit. Rask liet een klein gaatje vallen en dat was genoeg om de puck doorheen te krijgen. Met 1-2 op de borden was alles nog mogelijk.

OP JACHT

In de derde periode moesten de Canes op jacht, maar op hun hoede zijn voor de uitbraken van de Bruins. Beide goalies stonden hun mannetje, waarmee Boston Bruins de eerste ploeg in de playoffs zijn die in Raleigh een zege pakte. Met een 3-0 voorsprong in de tas heeft Boston nog één zege nodig en staat Carolina voor een pittige opdracht, wil het de Stanley Cup Finale halen.

Previous Nieuwe speler en bestuur op Stammtisch-avond op Stappegoor
Next Zwitserland, Duitsland verrassende koplopers op het WK