Marco Postma van Heerenveen naar Geleen


Marco Postma UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Een transfer die weinigen hadden zien aankomen. Marco Postma zal komend seizoen in het shirt van Microz Eaters Limburg te zien zijn. De afgelopen vijf jaar kwam de ‘lange uit Leeuwarden’ voor UNIS Flyers Heerenveen uit, de club waar hij in totaal veertien seizoenen actief was.

Postma verhuist 279 kilometer

De 35-jarige forward gaat het nu dus 279 kilometer zuidelijker opzoeken voor het ijshockey. Na afloop van het voorbije seizoen gingen er geruchten rond, dat het mogelijk wel eens het laatste seizoen van Postma zou kunnen worden. Dat klopt dus deels; er komt wel een vervolg, maar niet bij Heerenveen. Voor het eerst in zijn loopbaan zal hij in het shirt te zien zijn van de Limburgers.

Een loopbaan die doorspekt is met ervaring. Naast Heerenveen, kwam hij in Duitsland uit voor Krefeld U18 en Ratingen, toen zij nog in de Oberliga speelden. In Nederland speelde Postma ook nog twee seizoenen voor Nijmegen en drie seizoenen voor Den Haag. Geleen wordt dus de vierde ploeg in eigen land, waar Postma de schaatsen onder gaat binden. Hij speelde ruim 500 duels in Thialf.

Marco Postma Unis Flyers Heerenveen 500 duels
Foto: UNIS Flyers Heerenveen

Postma indrukwekkend in de BeNe League

In vier seizoenen BeNe League noteerde de forward het indrukwekkende aantal van 282 punten (65G, 217A) in 138 duels in Friese dienst. Hij speelde vier maal de finale van de BeNe League en stond éénmaal met de trofee in zijn handen. Afgelopen seizoen verloor Heerenveen de titelstrijd tegen Herentals met 3-1. Naast de titel in de BeNe League prijken er ook drie bekertitels, een landskampioenschap en een Ron Bertelingschaal op de erelijst. Postma tekent voor één jaar op Glanerbrook, waar hij na Mike Verschuren en Jens Engelen de derde nieuwe aanwinst is.

Previous Slowakije houdt hoop op kwartfinale, Noorwegen pakt eerste punten
Next Awards en een veiling in Tilburg als seizoensafsluiting