Boston Bruins Stanley Cup Finalist na sweep tegen Carolina


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Boston Bruins heeft zich als eerste team geplaatst voor de Stanley Cup finale. Het won het vierde duel met 4-0 bij Carolina Hurricanes en maakte daarmee de sweep compleet. Boston mag gaan afwachten wie de tegenstander wordt in de eerste Stanley Cup finale sinds 2013. Ed Versteeve praat je bij.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 0-4 (BOS wint serie 4-0)

Carolina moest, Boston wilde. Wellicht is dat de beste omschrijving van de wedstrijd. Beide ploegen kregen voldoende kansen, maar het waren de Bruins die de kansen benutten. In het eerste deel kwam dat nog niet tot uiting in de score, mede door fantastisch keeperswerk van Curtis McElhinney in het doel van de Hurricanes.

BRUINS DELEN TIK UIT

In het tweede deel verandere het spelbeeld niet. De Canes oogden nerveus aan de puck, waar Boston wat meer ‘in control’ leek. Na vijf minuten kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Brad Marchand zette de puck kiezelhard voor en David Pastrnak tikte binnen. 0-1 op de power play. Daarna kroop de thuisploeg meer uit de schulp, maar goalie Rask bewees opnieuw zijn waarde. Het was opnieuw de power play unit van de Bruins, die in de slotfase van de periode toesloeg. Een prachtige give and go tussen Pastrnak en Bergeron, werd door laatstgenoemde afgerond.

TURNOVER FATAAL

De opdracht van Carolina was duidelijk in het slotstuk, maar de Bunch of Jerks kwamen dit duel niet uit de verf. Boston strafte een turnover na 50 minuten keihard af. Jaccob Slavin leverde de puck -via de schaats in- bij Pastrnak, die Patrice Bergeron in staat stelde de 0-3 op het bord te zetten. Het bleek de doodsteek te zijn; de empty net goal van Brad Marchand was de kers op de taart. Tuukka Rask pakte met 24 saves de shutout voor de ploeg, die zich tot kampioen in de Eastern Conference kroonde.

De grote lijn, Marchand, Pastrnak en Bergeron, besliste de serie op grootse wijze, waarmee de ploeg voor het eerst sinds 2013 de Stanley Cup finale haalde. Daarin wordt San Jose of St. Louis de tegenstander.

Previous Zweden veel te sterk voor Oostenrijk, sterke comeback Tsjechië tegen Letland
Next St. Louis pareert aanvalsgolf San Jose na vroege voorsprong