St. Louis pareert aanvalsgolf San Jose na vroege voorsprong


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Het vierde duel in de Western Conference Final bracht de serie opnieuw in evenwicht. Na alle controverse rond de game winning goal van San Jose in het derde duel, versloeg St. Louis Blues San Jose Sharks met 2-1.  Ed Versteeve praat je bij.

St. Louis Blues – San Jose Sharks 2-1 (series tied 2-2)

St. Louis wist wat het moest doen in het vierde duel en begon flitsend. Na 35 seconden lag de puck al tegen de touwen van de Sharks. Brent Burns werd prima klemgereden achter het doel door Alexander Steen. De turnover werd door Ivan Barbashev binnengeschoten. Hij kreeg daarbij hulp van de stick van Nyquist.

De Sharks zetten direct de achtervolging in, maar de Blues konden rekenen op Jordan Binnington. Hij kende weer een prima avond die met 29 saves zou eindigen. In de slotfase van de eerste periode verdubbelde St. Louis de marge naar twee. Opnieuw had de thuisploeg daar geluk bij. Vroeg in de power play schaatse Braun de puck achter goalie Jones. Tyler Bozak kreeg de goal op zijn naam.

ST. LOUIS HOUDT STAND

Waar Martin Jones zijn ploeg in de eerste periode op de been hield, deed Jordan Bennington dat in het tweede deel voor zijn ploeg. Zeker in de openingsfase van het middenstuk, voorkwam hij een aantal keren een goal van de Sharks. San Jose had daarnaast pech dat Brent Burns de laat keihard raakte. En dus hielden de Blues stand.

DRUK VAN SAN JOSE

In de derde doorgang voerden de bezoekers de druk verder op en was het wachten tot de eerste treffer zou vallen. Die viel in de 48e minuut. Met een man meer op het ijs werkte Thomas Hertl al duikend een rebound binnen. Het was het sein voor San Jose om de duimschoreven aan te draaien, maar Binnington bleek niet te kloppen. De Blues sleepten de zege uit het vuur en brachten de stand op 2-2.

Previous Boston Bruins Stanley Cup Finalist na sweep tegen Carolina
Next Slowakije houdt hoop op kwartfinale, Noorwegen pakt eerste punten