Comeback St. Louis eindigt in misère tegen San Jose


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Als je het over échte playoff wedstrijden hebt, dan is dit een voorbeeld zoals het hoort. Sharks pakte de voorsprong, Blues klapte er overheen, de gelijkmaker van de Sharks in de laatste minuut en in overtime winnen. Cor Machielsen zat met verbazing te kijken en brengt jullie weer up to date.

St. Louis Blues – San Jose Sharks 4-5 OT (SJS LEIDT 2-1)

First strike was voor Erik Karlsson die de puck kreeg na uitverdedigen van de Blues en vanaf de blauwe lijn uithaalde. Een paar minuten later was het Joe Thornton die de Sharks op 2-0 zette. Marc-Edouard Vlasic schoot op de goal en de puck caramboleerde voor de stick van Thornton en die had geen enkele moeite om te scoren.

Heel snel in de tweede periode scoorde Alexander Steen binnen een minuut de aansluitingstreffer. Joe Thornton prikte zijn tweede achttien seconden later binnen, voor een nieuwe marge van twee goals. Toch herstelden de Blues zich van deze klap.

Was het eerst Vladimir Tarasenko die de 2-3 maakte. In de laatste vier minuten van de tweede periode was het twee keer David Perron. Vooral de tweede goal vanuit een powerplay sloeg in als een bom. En zo gingen de Blues met een voorsprong van 4-3 de laatste twintig minuten in.

Wie gaat er met de winst vandoor?

In de derde periode ging het gelijk op. Beide teams hadden twaalf schoten op doel, maar beide goalies hielden de stand gelijk. Vroeg in de derde periode hadden de Blues een mega mogelijkheid om de score verder uit te bouwen. Maar Martin Jones zei “NO WAY  JOSE”

In de laatste minuten van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe. Terwijl de Sharks zonder goalie gingen spelen om de gelijkmaker te forceren, pakten de Blues veel icing om de puck maar uit het verdedigingsvak te krijgen.

Na een face-off werd de puck werd voor de goal gegooid. Joe Pavelski veranderde de puck van richting zodat Jordan Binnington kansloos was om in te grijpen en Logan Couture scoorde zijn veertiende goal in de playoffs. Wat gelijk een record is voor een speler van de Sharks.

De overtime duurde niet lang. Binnen vijf minuten was het Erik Karlsson, de man van de first strike, die ook de laatste klap uitdeelde en zo alles en iedereen in St. Louis in rouw dompelde.

Er werd nog geprotesteerd voor een hand pass van Timo Meier.  Zoals je ziet op het filmpje is dat wel degelijk het geval maar de scheidsrechters vonden het niet zwaar genoeg blijkbaar.

Kans op revanche voor de Blues op de Sharks is er bij wedstrijd vier. Zaterdagochtend 18 mei 02:00 uur Nederlandse tijd.

Previous Rusland vermorzelt Italië, sensationele zege van Duitsland
Next Zweden veel te sterk voor Oostenrijk, sterke comeback Tsjechië tegen Letland