Carolina verslaat New York voor de tweede keer, Colorado op gelijke hoogte met San Jose


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Elke dag worden er twee duels gespeeld in de tweede ronde van de NHL Playoffs. Ook vannacht weer. Twee close games tussen New York en Carolina en San Jse en Colorado. Daarin pakten de Hurricanes opnieuw een winstpartij in the Big Apple en kwam Colorado op gelijke hoogte met San Jose. Cor Machielsen en Ed Versteeve praten je bij

New York Islanders – Carolina Hurricanes 1-2 (CAR LEIDT 2-0)

De goals zijn duur betaald in de tweede ronde tussen New York en Carolina. In het eerste duel wist alleen Jordan Staal het net te vinden -in overtime- en afgelopen nacht werd ‘slechts’ drie maal de goal tune in gang gezet. Carolina piepte er met de tweede overwinning vandoor en pakte een 2-0 voorsprong in de serie.

De thuisploeg was de boveliggende partij vanaf het begin, maar kwam met een gelukje op voorsprong. Met een man meer op het ijs zette Matthew Barzal de puck voor, maar deze verdween via de stick van Jaccob Slavin achter goalie Petr Mrazek, die voor het eerst gepasseerd werd door New York deze serie.

In het middenstuk moest Mrazek geblesseerd naar de kant. De uitblinkende Carolina-goalie raakte geblesseerd toen hij onschuldig lijkend in actie kwam op een voorzet van Jordan Eberle. Back-up Curtis McElhinney zou hem met verve vervangen, want alle zeventien schoten op doel, werden door hem gekeerd. New York leek op 2-0 te komen, maar de treffer werd afgekeurd omdat de puck met de schaats in het doel geschoten werd.

De bezoekers waren niet heel vaak gevaarlijk, maar beslisten het duel aan de start van de derde doorgang. Binnen 48 tellen scoorde het twee keer via een prachtige goal van Warren Foegele en een re-driect van Nino Niederreiter. Het zat de Islanders ook niet mee, want halverwege raakte het ook nog eens de lat. De Canes leverden slechts achttien schoten op doel af, maar gingen er wél met de zege vandoor. Met een 2-0 voorsprong kan het circus verder in Raleigh en dat zullen niet heel veel mensen op voorhand voorspeld hebben.

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 3-4 (SERIES TIED 1-1)

Met drie goals in de laatste vier minuten was het een echte play-off wedstrijd. Al vanaf de eerste minuut gingen de Sharks vol op de aanval. In de zevende minuut lag de eerste goal al in het net. Een afstandsschot van Brent Burns kon niet klem gepakt worden door Philip Grubauer en vanuit de rebound was het Evander Kane met de 1-0. Het was echter wel de enige goal in de eerste periode.  De tweede twintig minuten waren voor de Avalanche. De 1-1 viel na een mooie spin van Tyson Barrie om Tomas Hertl heen, om vrij baan te creëren voor het schot. Dus hoefde Gabriel Landeskog alleen nog maar de puck van richting te veranderen waardoor Martin Jones kansloos was.

Kerfoot lijdt pijn

Barrie was bij de 1-2 de afmaker op assist van Landeskog, die zag zijn schot namelijk gestopt door Jones en de puck viel voor Barrie die snoeihard uithaalde. Precies in de vijftigste minuut viel de 3-1 door Matt Nieto. Redde Martin Jones eerst nog van dichtbij, bij de herkansing ging hij via de legguard binnen. Wie anders dan Brent Burns maakte het weer spannend. Zijn eerste schot werd nog geblokt door Alexander Kerfoot, maar die stond even niet meer op. En in de herkansing schoot hij hem aardig binnen.

Met nog drie minuten te gaan werd Martin Jones naar de kant gehaald. Daar konden de Avalanche van profiteren, ondanks een keiharde hit van Brent Burns op Matt Calvert, was hij in staat om nog een pass te geven op Nathan MacKinnon. Die maakte dankbaar gebruik van het lege doel en zette Colorado op 2-4. Tien seconden voor tijd was het wederom Brent Burns met de 3-4. Maar het scenario van de wedstrijd tegen de Knights kon niet herhaald worden.

Previous Nederland maakt hardhandig kennis met Polen bij rentree in Division 1B
Next Nederland gaat strijdend ten onder tegen Estland met 4-1