Symbolische ijshockeywedstrijd ‘The Last Game’ op de Noordpool uitgesteld


Noordpool

‘The Last Game’, een initiatief van UN Environment, de milieuafdeling van de Verenigde Naties en ‘Polaire Beschermheer’ en ijshockeylegende Slava Fetisov werd uitgesteld.

Oorspronkelijk was deze symbolische ‘laatste wedstrijd’ gepland om afgelopen weekend door te gaan op de Noordpool. De logistieke organisatie liep echter niet zoals gepland. Lees meer over het concept in vorige artikelen over de opzet en reden van deze wedstrijd. Tevens was er een wedstrijd die ter promotie in Nairobi werd gespeeld.

“Om een goede voorbereiding en uitvoering van het evenement met de beoogde sterke uitkomst mogelijk te maken en om ten volle te profiteren van de bestaande partnerschappen, moest UN Environment het evenement in 2019 annuleren”, klinkt het bij de VN.

“In plaats daarvan proberen we nu samen met onze Polaire Beschermheer Slava Fetisov het evenement met een jaar te verplaatsen. Het jaar 2019 zal worden gebruikt voor een opeenvolging van aanloopevenementen en -wedstrijden. Als hoogtepunt wordt gewerkt naar de Noordpoolwedstrijd in april 2020.”
We omcirkelen de periode alvast in onze agenda.

Vyacheslav ‘Slava’ Fetisov tijdens een ‘Russian Legends’ wedstrijd in Novomoskovsk 29 mei 2018

Previous Cédric Delmarche, Belgisch talent zoekt het hogerop in Tsjechië
Next EV Landshut op matchpoint na nipte zege op Tilburg Trappers